A pesto az egyik legjobb dolog, amire diákéveimben ráakadtam. Mindig van a hűtő mélyén egy kis üveg, mert csodákat művel az egyszerű tésztával! Igaz, nem fog tocsogni a szószban, de annál finomabb egytálétel kerekedik belőle percek alatt. A friss bazsalikom, olíva olaj, magok, és sajt egyvelege szabályosan felrobban a szádban. Egy íz bomba miniatűr kiszerelésben! Mindig… Tovább »
Pesto – zöld csoda tésztára 10 percben
A pesto az egyik legjobb dolog, amire diákéveimben ráakadtam. Mindig van a hűtő mélyén egy kis üveg, mert csodákat művel az egyszerű tésztával! Igaz, nem fog tocsogni a szószban, de annál finomabb egytálétel kerekedik belőle percek alatt. A friss bazsalikom, olíva olaj, magok, és sajt egyvelege szabályosan felrobban a szádban. Egy íz bomba miniatűr kiszerelésben! Mindig… Tovább »

Villámgyors, salátába, levesbe, sőt, nasinak is kiváló. Pici manó egész délután ezt falta. Miért vennéd boltban, ha ennyire egyszerűen megvan otthon is. Elkészítési idő: 5 perc. 4 személyes adag: 2 ek oliva olaj, 2 gerezd foghagyma, 2 szelet kenyér felkockázva. A foghagymát aprózd fel, majd az olajjal együtt tedd bele egy kis serpenyőbe közepes lángon….
Egyszerű és gyors saláta, ami különleges ízével garantáltan feldobja a mindennapokat. Hozzávalók 4 személyre: 1 fej kínai kel, 6 retek, 4 újhagyma, ½ kimagozott chili paprika apróra szeletelve, 1 répa. Öntet: 4 ek szezám mag, 2 ek cukor, 4 ek borecet, 1 ek szezámolaj, 1 ek szója szósz. (ek – evő kanál) Darabold fel a…
Ha valami újra vágysz, nagyon finom, könnyű es gyors elkészíteni. 6 személyre: Íz alapnak: 2 ek olíva olaj, 2 közepes vöröshagyma felkockázva, 1 babérlevél, 1 1/4 kk őrölt római kömény, 1 kk só, 2 kk kurkuma, 1/2 kk őrölt koriander mag, csipet bors, csipet kimagozott chili paprika, 4 gerezd foghagyma felaprózva. (ek – evő…
Erre is kell recept? Szinte hallom a hitetlenkedő kérdést. Pedig igen, kell. Elvégre is, ha már veszed a fáradtságot, hogy házilag készíts hasáb burgonyát, akkor hozd ki a legjobbat abból az egyszerű kis burgonyából. Hozzávalók: tetszés szerinti burgonya mennyiség, zsír a kisütéshez,rozmaring só. A burgonyát pucolás után vágd egyelő nagyságú hasábokra, majd sózott hideg vízben…
Rozmaringos sót sokkal olcsóbb otthon elkészíteni, mint üzletben megvenni. Sült zöldségekhez és húsokhoz ideális, de jót mutat az étkező asztalon is a hagyományos só mellett, hogy mindenki kedvére használhassa. Oliva olajjal keverve kellemes saláta öntet is lehet belőle. Én már csak ezzel eszem a sült krumplit! Sőt, az üzletben vásárolt fagyasztott hasábot is új magaslatokra…
Ha egyszer kipróbálod, többet nem fogsz foghagymanyomót használni! Gondolj bele, hogy a pepecselős pucolást, meg a mosogatást beleszámolva mennyi időt pazarolsz! Inkább kövesd Jamie Oliver mintáját. Kés lapjával törd meg a gerezdet, ezzel ki is fordul szépen a héjából, utána már csak fel kell aprózni. Egy kis gyakorlással ez…