Minimalista konyha

Pesto – zöld csoda tésztára 10 percben

A pesto az egyik legjobb dolog, amire diákéveimben ráakadtam. Mindig van a hűtő mélyén egy kis üveg, mert csodákat művel az egyszerű tésztával! Igaz, nem fog tocsogni a szószban, de annál finomabb egytálétel kerekedik belőle percek alatt. A friss bazsalikom, olíva olaj, magok, és sajt egyvelege szabályosan felrobban a szádban. Egy íz bomba miniatűr kiszerelésben! Mindig… Tovább »

Foghagymás Crouton – kenyérkocka mindenhez

Villámgyors, salátába, levesbe, sőt, nasinak is kiváló. Pici manó egész délután ezt falta. Miért vennéd boltban, ha ennyire egyszerűen megvan otthon is. Elkészítési idő: 5 perc. 4 személyes adag: 2 ek oliva olaj, 2 gerezd foghagyma, 2 szelet kenyér felkockázva. A foghagymát aprózd fel, majd az olajjal együtt tedd bele egy kis serpenyőbe közepes lángon…. Tovább »

Kínai saláta

Egyszerű és gyors saláta, ami különleges ízével garantáltan feldobja a mindennapokat. Hozzávalók 4 személyre: 1 fej kínai kel, 6 retek, 4 újhagyma, ½ kimagozott chili paprika apróra szeletelve, 1 répa. Öntet: 4 ek szezám mag, 2 ek cukor, 4 ek borecet, 1 ek szezámolaj, 1 ek szója szósz. (ek – evő kanál) Darabold fel a… Tovább »

30 perces kókusztejes karfiol krémleves

  Ha valami újra vágysz, nagyon finom, könnyű es gyors elkészíteni. 6 személyre: Íz alapnak: 2 ek olíva olaj, 2 közepes vöröshagyma felkockázva, 1 babérlevél, 1 1/4 kk őrölt római kömény, 1 kk só, 2 kk kurkuma, 1/2 kk őrölt koriander mag, csipet bors, csipet kimagozott chili paprika, 4 gerezd foghagyma felaprózva. (ek – evő… Tovább »

Rozmaringos hasábburgonya

Erre is kell recept? Szinte hallom a hitetlenkedő kérdést.  Pedig igen, kell. Elvégre is, ha már veszed a fáradtságot, hogy házilag készíts hasáb burgonyát, akkor hozd ki a legjobbat abból az egyszerű kis burgonyából. Hozzávalók: tetszés szerinti burgonya mennyiség, zsír a kisütéshez,rozmaring só. A burgonyát pucolás után vágd egyelő nagyságú hasábokra, majd sózott hideg vízben… Tovább »

Rozmaring só

Rozmaringos sót sokkal olcsóbb otthon elkészíteni, mint üzletben megvenni. Sült zöldségekhez és húsokhoz ideális, de jót mutat az étkező asztalon is a hagyományos só mellett, hogy mindenki kedvére használhassa. Oliva olajjal keverve kellemes saláta öntet is lehet belőle. Én már csak ezzel eszem a sült krumplit! Sőt, az üzletben vásárolt fagyasztott hasábot is új magaslatokra… Tovább »

Foghagyma aprózás gyorsan

            Ha egyszer kipróbálod, többet nem fogsz foghagymanyomót használni! Gondolj bele, hogy a pepecselős pucolást, meg a mosogatást beleszámolva mennyi időt pazarolsz! Inkább kövesd Jamie Oliver mintáját. Kés lapjával törd meg a gerezdet, ezzel ki is fordul szépen a héjából, utána már csak fel kell aprózni. Egy kis gyakorlással ez… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!