Minimalista konyha

Sült padlizsán saláta

Laktató saláta, ami tökéletes akár másnap is. A maradékot könnyen be lehet pakolni uzsonnára munkába, az íze csak jobban összeáll addigra. A padlizsán és csicseri borsó húsosságát tökéletesen frissíti a fűszeres, citromos öntet. Ha pikánsan szereted, tegyél bele egy kis chili paprikát is.     Elkészítési idő 40 perc. Hozzávalók 4 személyre: 2 padlizsán, 2-3… Tovább »

Könnyű nyári csirke saláta

Egyik kedvenc salátám. Avokádót egyébként is ajánlom minden mennyiségben, mert elképesztően egészséges. Tojással és csirkével pedig különösen finom. Kellemes nyári étel, ami tökéletes meleg napokra. Laktató és mégis könnyű.   Ezt a salátát ízlés szerint sokféle képen lehet lehet összeállítani. Ha van idény zöldség amit nagyon szeretsz, vagy épp könnyen hozzáférhető, nyugodtan add hozzá. Ez itt az… Tovább »

Gyönyörű tavaszi virágsaláta

Be kell vallanom, nem vagyok vad kísérletező. Még csak most kezdtem értékelni a gyümölcsöket is salátákban, eddig ódzkodtam az édes-sós kombinációktól. Valami azonban történt. Lehet engem is megfertőzött az időszakos virágkiállítások hangulata. Mikor pár napja hazajöttem látogatóba, és megláttam anyukám kertjében a sok vadárvácskát rögtön ihletet kaptam. Annyira gyönyörűek a virágok, nekem pedig egyébként nem könnyű… Tovább »

Isteni csirkés jégsaláta sült paradicsommal

Nagyon finom, laktatható saláta, azokra a napokra, mikor valami tartalmasat, de egészségeset szeretnél enni. Én imádom az egyszerűségét. Azt, hogy a sütésből visszamaradt ízekkel teli lé egyben az öntet is. Párom kedvenc salátája, tulajdonképpen be kell vallanom, még a recept is az övé. De annyira jó, hogy muszáj volt ellopnom. Elkészítési idő 30 perc. Hozzávalók… Tovább »

Körte saláta sajttal és dióval – 10 perces vitaminbomba

Kaptam egy doboz diót. Kivételesen nem sütni akartam belőle, tehát a körtés saláta szinte adta magát, főleg most, hogy az idő jobbra fordul. Találtam is egy jó kis receptet, csupa friss hozzávalóval. Most szeretném azt írni, hogy szigorúan követtem az utasításokat, és parmezánt használtam, de nem. Csak egyszerű cheddar volt itthon. Meg hogy csak rukolát… Tovább »

Ropogós saláta, pörkölt mogyoróval

Ma olyan gyönyörű napos idő van itt, hogy csak salátát tudok elképzelni kajára. A lenti recept ötlete onnan jött, hogy nagyon szép kis karalábékat találtam az egyik üzletben, és nem tudtam nekik ellenállni. De valamit kezdeni is akartam vele. Aztán körülnéztem mi van még itthon. Ez így együtt igazán könnyű és frissítő saláta lett belőle,… Tovább »

Paradicsom salsa – gyors, üdítő saláta

Ez a nagyon könnyű, friss, citromos saláta tökéletes köret falafel-hez, curryk-hez, de grillezett húsokhoz, nyári kertben sütéshez is tökéletes. Minimális erőfeszítéssel valami igazán különleges kerülhet az asztalra. Elkészítési idő 5 perc.  Hozzávalók 4 személyre: 1 gerezd foghagyma, 1 közepes vöröshagyma, 3 nagy paradicsom, 1 ek friss koriander levél vagy petrezselyem zöld, 1 citrom leve, ½… Tovább »

Joghurtos mentás uborkasaláta – 5 perc alatt

A címben benne van minden. Ezt a könnyű és finom salátát bármihez lehet enni. A joghurt és a menta levél egészséges és frissítő kombináció az uborkával. Curry-hez nagyon jól megy. Falafel, és burgerek tökéletes kiegészítője. Nyári grillezésekre nagyszerű, mert percek alatt megvan. Elkészítési idő 5 perc.  Hozzávalók 4 személyre: 2 db kígyóuborka, 250 ml natúr… Tovább »

Foghagymás Crouton – kenyérkocka mindenhez

Villámgyors, salátába, levesbe, sőt, nasinak is kiváló. Pici manó egész délután ezt falta. Miért vennéd boltban, ha ennyire egyszerűen megvan otthon is. Elkészítési idő: 5 perc. 4 személyes adag: 2 ek oliva olaj, 2 gerezd foghagyma, 2 szelet kenyér felkockázva. A foghagymát aprózd fel, majd az olajjal együtt tedd bele egy kis serpenyőbe közepes lángon…. Tovább »

Kínai saláta

Egyszerű és gyors saláta, ami különleges ízével garantáltan feldobja a mindennapokat. Hozzávalók 4 személyre: 1 fej kínai kel, 6 retek, 4 újhagyma, ½ kimagozott chili paprika apróra szeletelve, 1 répa. Öntet: 4 ek szezám mag, 2 ek cukor, 4 ek borecet, 1 ek szezámolaj, 1 ek szója szósz. (ek – evő kanál) Darabold fel a… Tovább »

Így hámozunk avokádót gyorsan és könnyen

Félbevágjuk Kést belevágjuk a magba Kést elforditjuk óramutató járásának irányába, ezáltal mag kijön Kanalat a héj és hús közé illesztve vegigfuttatjuk – ezzel meg is hámoztuk. Tetszés szerint tálaljuk   Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Főzni jó Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!