Kaptam egy doboz diót. Kivételesen nem sütni akartam belőle, tehát a körtés saláta szinte adta magát, főleg most, hogy az idő jobbra fordul. Találtam is egy jó kis receptet, csupa friss hozzávalóval. Most szeretném azt írni, hogy szigorúan követtem az utasításokat, és parmezánt használtam, de nem. Csak egyszerű cheddar volt itthon. Meg hogy csak rukolát… Tovább »
Körte saláta sajttal és dióval – 10 perces vitaminbomba
Kaptam egy doboz diót. Kivételesen nem sütni akartam belőle, tehát a körtés saláta szinte adta magát, főleg most, hogy az idő jobbra fordul. Találtam is egy jó kis receptet, csupa friss hozzávalóval. Most szeretném azt írni, hogy szigorúan követtem az utasításokat, és parmezánt használtam, de nem. Csak egyszerű cheddar volt itthon. Meg hogy csak rukolát… Tovább »

A pesto az egyik legjobb dolog, amire diákéveimben ráakadtam. Mindig van a hűtő mélyén egy kis üveg, mert csodákat művel az egyszerű tésztával! Igaz, nem fog tocsogni a szószban, de annál finomabb egytálétel kerekedik belőle percek alatt. A friss bazsalikom, olíva olaj, magok, és sajt egyvelege szabályosan felrobban a szádban. Egy íz bomba miniatűr kiszerelésben! Mindig…
Számomra rejtély, hogy mifelénk miért szeretik hatalmasra növeszteni a cukkinit. Mikor gyerek voltam ez volt azon kevés zöldségek egyike, amit soha nem szerettem. Csak felnőtt fejjel jöttem rá, hogy azért, mert túl van növesztve az optimális fogyasztási méreténél. A kisebb, olyan 20 cm hosszúságú, max. 6 cm átmérőjű cukkinik, sokkal sokkal finomabbak, és rengeteg mindent lehet…