Általában borzasztó időszűkében vagyok, de néha, mikor a picik épp mindketten alszanak, kicsit többet tudok a konyhában pepecselni. A több nálam annyit tesz, hogy ezt pl. 40 perc alatt össze lehet dobni, plusz pár perc míg a burgonya megpirul. De kicsit különlegesebb, mint amit általában tálalok; spanyolos tapas ízeket varázsol az asztalra. Hozzávalók 4 személyre:… Tovább »
Húsgombóc kolbászos paradicsomszósszal és rozmaringos sült burgonyával
Általában borzasztó időszűkében vagyok, de néha, mikor a picik épp mindketten alszanak, kicsit többet tudok a konyhában pepecselni. A több nálam annyit tesz, hogy ezt pl. 40 perc alatt össze lehet dobni, plusz pár perc míg a burgonya megpirul. De kicsit különlegesebb, mint amit általában tálalok; spanyolos tapas ízeket varázsol az asztalra. Hozzávalók 4 személyre:… Tovább »

Erre is kell recept? Szinte hallom a hitetlenkedő kérdést. Pedig igen, kell. Elvégre is, ha már veszed a fáradtságot, hogy házilag készíts hasáb burgonyát, akkor hozd ki a legjobbat abból az egyszerű kis burgonyából. Hozzávalók: tetszés szerinti burgonya mennyiség, zsír a kisütéshez,rozmaring só. A burgonyát pucolás után vágd egyelő nagyságú hasábokra, majd sózott hideg vízben…
Rozmaringos sót sokkal olcsóbb otthon elkészíteni, mint üzletben megvenni. Sült zöldségekhez és húsokhoz ideális, de jót mutat az étkező asztalon is a hagyományos só mellett, hogy mindenki kedvére használhassa. Oliva olajjal keverve kellemes saláta öntet is lehet belőle. Én már csak ezzel eszem a sült krumplit! Sőt, az üzletben vásárolt fagyasztott hasábot is új magaslatokra…