Ha beüt a kánikula senkinek sincs kedve órákig a tűzhely mellett állni. Vasárnap sem. (Főleg nekem) Ezért hoztam egy nagyon egyszerűen elkészíthető, különleges ebéd ötletet. Kicsit hosszú a leírás, de ez ne rettentsen el, mert egy kis tervezéssel nagyon gyorsan elkészül. Kiemelném, hogy vega kajáról van szó, de azt is ígérem, hogy senki nem… Tovább »
Indiai lakoma ebédre – 30 percben
Ha beüt a kánikula senkinek sincs kedve órákig a tűzhely mellett állni. Vasárnap sem. (Főleg nekem) Ezért hoztam egy nagyon egyszerűen elkészíthető, különleges ebéd ötletet. Kicsit hosszú a leírás, de ez ne rettentsen el, mert egy kis tervezéssel nagyon gyorsan elkészül. Kiemelném, hogy vega kajáról van szó, de azt is ígérem, hogy senki nem… Tovább »

Legalábbis pici fiam szerint, aki azt sem tudta hogyan dobja el az előzőleg kikönyörgött kekszet, csak minél előbb ezt ehesse. Bejön minden alkalommal! Csak három alapanyag, és három fűszer, lehet ennél egyszerűbben? „Dal” (kiejtése Dál) lencsefélékre utal Indiában. Minden régiónak megvan a maga jellegzetes, különböző módon elkészített lencsés étele. Én most vörös lencséből készítettem egy…
Számomra rejtély, hogy mifelénk miért szeretik hatalmasra növeszteni a cukkinit. Mikor gyerek voltam ez volt azon kevés zöldségek egyike, amit soha nem szerettem. Csak felnőtt fejjel jöttem rá, hogy azért, mert túl van növesztve az optimális fogyasztási méreténél. A kisebb, olyan 20 cm hosszúságú, max. 6 cm átmérőjű cukkinik, sokkal sokkal finomabbak, és rengeteg mindent lehet…