Minimalista konyha

Sült padlizsán saláta

Laktató saláta, ami tökéletes akár másnap is. A maradékot könnyen be lehet pakolni uzsonnára munkába, az íze csak jobban összeáll addigra. A padlizsán és csicseri borsó húsosságát tökéletesen frissíti a fűszeres, citromos öntet. Ha pikánsan szereted, tegyél bele egy kis chili paprikát is.     Elkészítési idő 40 perc. Hozzávalók 4 személyre: 2 padlizsán, 2-3… Tovább »

A világ legjobb sós karamell szósza – 20 perc alatt

A karamell készítésétől mindig is féltem, mert folyton megégettem. Aztán ráakadtam erre a receptre sok-sok képpel, és hasznos tippel. Rögtön elsőre isteni finom lett, és azóta is bomba biztos minden alkalommal. Ha nekem most, fényképezés mellett is jól sikerült a szósz, akkor neked is menni fog. Nem viccelek. Ez olyan finom, hogy kanállal fogod enni,… Tovább »

Kínai saláta

Egyszerű és gyors saláta, ami különleges ízével garantáltan feldobja a mindennapokat. Hozzávalók 4 személyre: 1 fej kínai kel, 6 retek, 4 újhagyma, ½ kimagozott chili paprika apróra szeletelve, 1 répa. Öntet: 4 ek szezám mag, 2 ek cukor, 4 ek borecet, 1 ek szezámolaj, 1 ek szója szósz. (ek – evő kanál) Darabold fel a… Tovább »

Rozmaring só

Rozmaringos sót sokkal olcsóbb otthon elkészíteni, mint üzletben megvenni. Sült zöldségekhez és húsokhoz ideális, de jót mutat az étkező asztalon is a hagyományos só mellett, hogy mindenki kedvére használhassa. Oliva olajjal keverve kellemes saláta öntet is lehet belőle. Én már csak ezzel eszem a sült krumplit! Sőt, az üzletben vásárolt fagyasztott hasábot is új magaslatokra… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!