Minimalista konyha

Foghagymás Crouton – kenyérkocka mindenhez

Villámgyors, salátába, levesbe, sőt, nasinak is kiváló. Pici manó egész délután ezt falta. Miért vennéd boltban, ha ennyire egyszerűen megvan otthon is. Elkészítési idő: 5 perc. 4 személyes adag: 2 ek oliva olaj, 2 gerezd foghagyma, 2 szelet kenyér felkockázva. A foghagymát aprózd fel, majd az olajjal együtt tedd bele egy kis serpenyőbe közepes lángon…. Tovább »

Tavaszi étvágygerjesztő – avagy egy kép többet mond ezer szónál…

Ez egy rendhagyó bejegyzés, mert nincs benne recept, csak rengeteg kép. Hogy miért? Azért, mert az utóbbi pár hétben úgy tűnhetett, mintha hanyagoltam volna a blogot . Igaz nem sokat írtam, de annál többet szorgoskodtam a háttérben. Minden szabad percemben – és hidd el abból nincs sok! – főztem és fotóztam. Már csak a recepteket… Tovább »

Vallomás és blog filozófia

Pár évvel ezelőtt gyomorforgató összegeket költöttem a konyhára. Egyszóval szeretem a hasamat. Külföldön élek, olyan hozzávalókat is ki tudtam próbálni, amiről azelőtt nem is tudtam létezik. Két gyerek és jövedelmem csökkenése viszont ráébresztett milyen pazarló és felesleges szokásaim voltak. Igen, tudok nagyszerű drága, étterem minőségű ételeket az asztalra tenni, de őszintén szólva ez nem akkora… Tovább »

Kínai saláta

Egyszerű és gyors saláta, ami különleges ízével garantáltan feldobja a mindennapokat. Hozzávalók 4 személyre: 1 fej kínai kel, 6 retek, 4 újhagyma, ½ kimagozott chili paprika apróra szeletelve, 1 répa. Öntet: 4 ek szezám mag, 2 ek cukor, 4 ek borecet, 1 ek szezámolaj, 1 ek szója szósz. (ek – evő kanál) Darabold fel a… Tovább »

30 perces kókusztejes karfiol krémleves

  Ha valami újra vágysz, nagyon finom, könnyű es gyors elkészíteni. 6 személyre: Íz alapnak: 2 ek olíva olaj, 2 közepes vöröshagyma felkockázva, 1 babérlevél, 1 1/4 kk őrölt római kömény, 1 kk só, 2 kk kurkuma, 1/2 kk őrölt koriander mag, csipet bors, csipet kimagozott chili paprika, 4 gerezd foghagyma felaprózva. (ek – evő… Tovább »

Rozmaringos hasábburgonya

Erre is kell recept? Szinte hallom a hitetlenkedő kérdést.  Pedig igen, kell. Elvégre is, ha már veszed a fáradtságot, hogy házilag készíts hasáb burgonyát, akkor hozd ki a legjobbat abból az egyszerű kis burgonyából. Hozzávalók: tetszés szerinti burgonya mennyiség, zsír a kisütéshez,rozmaring só. A burgonyát pucolás után vágd egyelő nagyságú hasábokra, majd sózott hideg vízben… Tovább »

Rozmaring só

Rozmaringos sót sokkal olcsóbb otthon elkészíteni, mint üzletben megvenni. Sült zöldségekhez és húsokhoz ideális, de jót mutat az étkező asztalon is a hagyományos só mellett, hogy mindenki kedvére használhassa. Oliva olajjal keverve kellemes saláta öntet is lehet belőle. Én már csak ezzel eszem a sült krumplit! Sőt, az üzletben vásárolt fagyasztott hasábot is új magaslatokra… Tovább »

Foghagyma aprózás gyorsan

            Ha egyszer kipróbálod, többet nem fogsz foghagymanyomót használni! Gondolj bele, hogy a pepecselős pucolást, meg a mosogatást beleszámolva mennyi időt pazarolsz! Inkább kövesd Jamie Oliver mintáját. Kés lapjával törd meg a gerezdet, ezzel ki is fordul szépen a héjából, utána már csak fel kell aprózni. Egy kis gyakorlással ez… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!