Minimalista konyha

Sült padlizsán saláta

Laktató saláta, ami tökéletes akár másnap is. A maradékot könnyen be lehet pakolni uzsonnára munkába, az íze csak jobban összeáll addigra. A padlizsán és csicseri borsó húsosságát tökéletesen frissíti a fűszeres, citromos öntet. Ha pikánsan szereted, tegyél bele egy kis chili paprikát is.     Elkészítési idő 40 perc. Hozzávalók 4 személyre: 2 padlizsán, 2-3… Tovább »

Cukkini saláta bulgurral 30 percben

cukkini és bulgur saláta Imádom a salátákat. Meleg, hideg, friss, vagy konzerv hozzávalók, nekem mindegy. A lényeg, hogy tápláló, és finom legyen.   Most egy cukkinis összeállítást mutatok, melyet hidegen vagy melegen is fogyaszthattok. Nálam ez hangulat, és időjárás függő. A hősére való tekintettel jelenleg a hideg mellett szavaznék. Bulgur-ral először akkor találkoztam, mikor török barátnőm főzött egy isteni… Tovább »

5 perces mártogatós nasi retekkel

Megint inkább csak ötlet, mint bonyolult recept, de akik rendszeresen olvasnak tudják, hogy egyébként sem szeretek pepecselni. Nem mintha lenne választásom, nincs időm rá, és kész.   Imádom a retket. Mindig van a hűtőben, és ha nassolni van kedvem csupán pár szemtől is jobban érzem magam. Egészséges, finom, ízes, mit lehet nem szeretni? Ezzel a… Tovább »

Indiai lakoma ebédre – 30 percben

Ha beüt a kánikula senkinek sincs kedve órákig a tűzhely mellett állni. Vasárnap sem. (Főleg nekem) Ezért hoztam egy nagyon egyszerűen elkészíthető, különleges ebéd ötletet. Kicsit hosszú a leírás, de ez ne rettentsen el, mert egy kis tervezéssel nagyon gyorsan elkészül.   Kiemelném, hogy vega kajáról van szó, de azt is ígérem, hogy senki nem… Tovább »

Három poharas epres finomság

Eperszezon végére gyors és látványos sütés nélküli epres édesség. Tökéletes vendégváró.       Sajtkrémes epres poharas desszert   A túró, eper, keksz, és dió nagyon finom együtt. A dió teszi igazán különlegessé, mert az eper édes savanykás íze a kellemes, pörkölt diós utóhatással fantasztikus. Hozzávalók 4-5 adagra: 200 g háztartási keksz, 50 g pirított… Tovább »

Öt perces tápláló reggeli

Na, most ezt kissé szabadkozva szerkesztem, de én annyira élveztem a reggelit ma, hogy igenis leírom mit ettem. Imádok leülni reggel egy bögre teával vagy kávéval, (legyünk őszinték, mindig kávéval), és jót enni. Nem mindig van rá lehetőség, de pont ezért értékelem. Olyannyira, hogy szülinapi rutin minden évben abból áll, hogy megterített asztalra ébredek párom… Tovább »

Gyönyörű tavaszi virágsaláta

Be kell vallanom, nem vagyok vad kísérletező. Még csak most kezdtem értékelni a gyümölcsöket is salátákban, eddig ódzkodtam az édes-sós kombinációktól. Valami azonban történt. Lehet engem is megfertőzött az időszakos virágkiállítások hangulata. Mikor pár napja hazajöttem látogatóba, és megláttam anyukám kertjében a sok vadárvácskát rögtön ihletet kaptam. Annyira gyönyörűek a virágok, nekem pedig egyébként nem könnyű… Tovább »

Isteni csirkés jégsaláta sült paradicsommal

Nagyon finom, laktatható saláta, azokra a napokra, mikor valami tartalmasat, de egészségeset szeretnél enni. Én imádom az egyszerűségét. Azt, hogy a sütésből visszamaradt ízekkel teli lé egyben az öntet is. Párom kedvenc salátája, tulajdonképpen be kell vallanom, még a recept is az övé. De annyira jó, hogy muszáj volt ellopnom. Elkészítési idő 30 perc. Hozzávalók… Tovább »

Vörös bársony süti rózsák anyák napjára

A vörös bársony süti (Red velvet cake) különösen Amerikában népszerű. Tulajdonképpen aludttejes kakaós sütiként lehetne leírni. Népszerűsége nem meglepő finom, lágy állaga és íze miatt. Bár ételszínezék is van benne, a hagyomány azt tartja, hogy a szódabikarbóna és az ecet reakciója a kakaóval eredményezi az enyhén pirosas színt. Láttam már ennél vörösebb verziókat is a neten,… Tovább »

Kókuszos reggeli pogácsa – 20 percben

Bevallom, édes recepteket inkább keresek, mint magam találok ki, mert nincs kedvem sokat kísérletezni, inkább biztosra megyek. Ez a recept annyira szépen volt fotózva, és olyan istenien hangzott, hogy muszáj volt kipróbálnom. Nem volt nyújtódeszkám, és pogácsaszaggatóm, de a konyhaszekrény felülete, a cumis üveg, és egy kis befőttes üveg szája tökéletesen pótolt mindent. Legnagyobb érdeme… Tovább »

Ropogós saláta, pörkölt mogyoróval

Ma olyan gyönyörű napos idő van itt, hogy csak salátát tudok elképzelni kajára. A lenti recept ötlete onnan jött, hogy nagyon szép kis karalábékat találtam az egyik üzletben, és nem tudtam nekik ellenállni. De valamit kezdeni is akartam vele. Aztán körülnéztem mi van még itthon. Ez így együtt igazán könnyű és frissítő saláta lett belőle,… Tovább »

Házi kókuszvaj 20 perc alatt

   Isteni finom, lehet nasiként fogyasztani, hisz csupán tiszta kókusz (főleg ha kiporciózod előre, tipp a recept végén), sütésre használni, főzni, curryk izét fokozni vele (pl. a Kókusztejes csibe curry is intenzívebb lesz tőle), megpuhítva (azaz kicsit felmelegítve) kenyérre, vagy süteményekre kenni, krémekbe tenni, vagy akár palacsinta feltétként enni. Az egyik személyes kedvencem mikróban felolvasztani,… Tovább »

Csőben sült fűszeres spenótos burgonya – Saag Aloo, 30 perc alatt

Ez a tipikus Indiai étel nagyszerű egyszemélyes ebéd vagy vacsora, de köretként két embernek is elég. Én általában köretnek használom curryk-hez, de ha önmagában eszem, nekem akkor is két adag. Étvágy kérdése. Mindenestre nagyon finom, különleges kis kaja, ami nem mellékesen istenien mutat az asztalon, élénk, vidám színével. Ha nem vagy oda a spenótért, én akkor… Tovább »

Falafel – Gyors, közel-keleti ízvilágú vega fasírt

A falafelt azért szeretem, mert hidegen és melegen is isteni. Lehet önmagában enni nasinak, szendvics-be tenni, tulajdonképpen ugyanúgy használni, mint a húsos fasírtot. Nagy előnye viszont a másikkal szemben, hogy ebben a picik is nyugodtan segíthetnek. Míg a nyers húshoz ilyen fiatalt azért nem engednék, ezzel semmi gond. Én kis falatkákat készítettem, mert így pici… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!