Minimalista konyha

Cukkinis tonhalas sárga rizs – napfény a tányéron 30 perc alatt

Ha már alig várod a jó időt, ennél jobbat nem is készíthetsz! Az üdítő ízek és az élénksárga szín garantáltan feldobja majd a napot. A kurkuma nem csak színt ad, hanem kellemes citrus ízt is. Ha ezt fokozni szeretnéd, akkor adhatsz hozzá citromlevet, ezzel még frissítőbb hatást érsz el. Ideális esetben friss alapanyagokból a legjobb, de… Tovább »

Gyerekbarát indiai Dal 30 percben – egytálétel, ami jobb mint a csokis keksz!

Legalábbis pici fiam szerint, aki azt sem tudta hogyan dobja el az előzőleg kikönyörgött kekszet, csak minél előbb ezt ehesse. Bejön minden alkalommal! Csak három alapanyag, és három fűszer, lehet ennél egyszerűbben?  „Dal” (kiejtése Dál) lencsefélékre utal Indiában. Minden régiónak megvan a maga jellegzetes, különböző módon elkészített lencsés étele. Én most vörös lencséből készítettem egy… Tovább »

Spanyol omlett – A maradék sült burgonya legjobb barátja!

  Nálam tipikus hétfői nap, hogy kinyílik a hűtő, és egy tál sült burgonya köszön vissza. Mert a hétvégi nagy kajálásoknál én mindig túlzásba viszem a mennyiségeket. Sajnos bármennyire is finom a burgonya frissen, másnap már nem az igazi. Erre zseniális megoldás a spanyol omlett, ami gyorsan és könnyen valami isteni ebédet vagy vacsorát kerekít… Tovább »

Pikáns bazsalikomos paradicsomleves 15 percben

Itt Angliában még mindig hideg, esős napok vannak, és nincs is jobb egy lélekmelengető levesnél. Ráadásul nátha ellen is tudom ajánlani, hisz attól függően milyen fűszeresre sikerül, garantáltan kitisztítja a légutakat. Viccen kívül, ez egy nagyon finom és tápláló vacsora vagy ebéd, ami pillanatok alatt megvan. Még pépesíteni sem muszáj. A legjobb az egész receptben,… Tovább »

Pesto – zöld csoda tésztára 10 percben

A pesto az egyik legjobb dolog, amire diákéveimben ráakadtam. Mindig van a hűtő mélyén egy kis üveg, mert csodákat művel az egyszerű tésztával! Igaz, nem fog tocsogni a szószban, de annál finomabb egytálétel kerekedik belőle percek alatt. A friss bazsalikom, olíva olaj, magok, és sajt egyvelege szabályosan felrobban a szádban. Egy íz bomba miniatűr kiszerelésben! Mindig… Tovább »

Foghagymás Crouton – kenyérkocka mindenhez

Villámgyors, salátába, levesbe, sőt, nasinak is kiváló. Pici manó egész délután ezt falta. Miért vennéd boltban, ha ennyire egyszerűen megvan otthon is. Elkészítési idő: 5 perc. 4 személyes adag: 2 ek oliva olaj, 2 gerezd foghagyma, 2 szelet kenyér felkockázva. A foghagymát aprózd fel, majd az olajjal együtt tedd bele egy kis serpenyőbe közepes lángon…. Tovább »

Korianderes répa leves 30 percben

A feltétek sokasága biztosítja, hogy ezt a levest soha nem unod meg! Az egyik nagy kedvencem, mert a répa és a koriander tökéletes párosítás, ráadásul fantasztikusan olcsó és egyszerű elkészíteni. Hidegen is isteni! Komolyan! Tehát ha frissítő nyári levest szeretnél, hajrá! 2 személyre (ha nagyobb adag kell csak növeld a mennyiségeket): 3 répa lekarikázva (lehet… Tovább »

Tavaszi étvágygerjesztő – avagy egy kép többet mond ezer szónál…

Ez egy rendhagyó bejegyzés, mert nincs benne recept, csak rengeteg kép. Hogy miért? Azért, mert az utóbbi pár hétben úgy tűnhetett, mintha hanyagoltam volna a blogot . Igaz nem sokat írtam, de annál többet szorgoskodtam a háttérben. Minden szabad percemben – és hidd el abból nincs sok! – főztem és fotóztam. Már csak a recepteket… Tovább »

Húsgombóc kolbászos paradicsomszósszal és rozmaringos sült burgonyával

Általában borzasztó időszűkében vagyok, de néha, mikor a picik épp mindketten alszanak, kicsit többet tudok a konyhában pepecselni. A több nálam annyit tesz, hogy ezt pl. 40 perc alatt össze lehet dobni, plusz pár perc míg a burgonya megpirul. De kicsit különlegesebb, mint amit általában tálalok; spanyolos tapas ízeket varázsol az asztalra. Hozzávalók 4 személyre:… Tovább »

Kókusztejes csibe curry

Curry-t meglepően könnyen lehet készíteni, ha az alapokat elsajátítod. Erről bővebben egy későbbi bejegyzésben, de addig is az alábbi receptet kezdőként is bátran elkészítheted, ha valami egzotikusabb kajára vágysz. Szándékosan nem használok boltban árult curry port, mert az minden más ízt elnyom. Ha azonban nem tudsz római köményt elővarázsolni a szekrény mélyéből, akkor helyettesítheted 1… Tovább »

30 perces cukkinis rizottó tormával

Számomra rejtély, hogy mifelénk miért szeretik hatalmasra növeszteni a cukkinit. Mikor gyerek voltam ez volt azon kevés zöldségek egyike, amit soha nem szerettem. Csak felnőtt fejjel jöttem rá, hogy azért, mert túl van növesztve az optimális fogyasztási méreténél. A kisebb, olyan 20 cm hosszúságú, max. 6 cm átmérőjű cukkinik, sokkal sokkal finomabbak, és rengeteg mindent lehet… Tovább »

Kínai saláta

Egyszerű és gyors saláta, ami különleges ízével garantáltan feldobja a mindennapokat. Hozzávalók 4 személyre: 1 fej kínai kel, 6 retek, 4 újhagyma, ½ kimagozott chili paprika apróra szeletelve, 1 répa. Öntet: 4 ek szezám mag, 2 ek cukor, 4 ek borecet, 1 ek szezámolaj, 1 ek szója szósz. (ek – evő kanál) Darabold fel a… Tovább »

30 perces kókusztejes karfiol krémleves

  Ha valami újra vágysz, nagyon finom, könnyű es gyors elkészíteni. 6 személyre: Íz alapnak: 2 ek olíva olaj, 2 közepes vöröshagyma felkockázva, 1 babérlevél, 1 1/4 kk őrölt római kömény, 1 kk só, 2 kk kurkuma, 1/2 kk őrölt koriander mag, csipet bors, csipet kimagozott chili paprika, 4 gerezd foghagyma felaprózva. (ek – evő… Tovább »

Rozmaringos hasábburgonya

Erre is kell recept? Szinte hallom a hitetlenkedő kérdést.  Pedig igen, kell. Elvégre is, ha már veszed a fáradtságot, hogy házilag készíts hasáb burgonyát, akkor hozd ki a legjobbat abból az egyszerű kis burgonyából. Hozzávalók: tetszés szerinti burgonya mennyiség, zsír a kisütéshez,rozmaring só. A burgonyát pucolás után vágd egyelő nagyságú hasábokra, majd sózott hideg vízben… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!