Minimalista konyha

Sült padlizsán saláta

Laktató saláta, ami tökéletes akár másnap is. A maradékot könnyen be lehet pakolni uzsonnára munkába, az íze csak jobban összeáll addigra. A padlizsán és csicseri borsó húsosságát tökéletesen frissíti a fűszeres, citromos öntet. Ha pikánsan szereted, tegyél bele egy kis chili paprikát is.     Elkészítési idő 40 perc. Hozzávalók 4 személyre: 2 padlizsán, 2-3… Tovább »

Tepsis baby cukkini

Egyszerű, de látványos recept. Nincs vele sok gond, a legtöbb idő a sütéssel megy el, de nem kell mellette állni, tehát nagyszerű vacsora egy hosszú nap után.   Az inspiráció egy angol kedvencből, a „toad in the hole” receptjéből jött. Az eredetiben fehér kolbászt használnak, de én zöldséges verziót szerettem volna, így ezeket a mini… Tovább »

Sült padlizsán paprika pestóval

A padlizsán a cukkinivel egyetemben egy olyan zöldség, melyet igazán csak felnőtt fejjel tudtam értékelni, mikor túlléptem a kirántott verzió traumáján. Nem is gondoltam volna, mennyi minden finomságot lehet belőle készíteni, míg nem találkoztam a távol és közel kelet fantasztikus ételeivel. Azóta padlizsán imádó vagyok!   A mai recept hagyományosabb, percek alatt összeállítható könnyű vacsora…. Tovább »

Mediterrán muffin – 30 perc alatt

Olivás, szárított paradicsomos muffin. Tudom, azt ígértem nem lesznek puccos, drága hozzávalók, de a csomag szárított paradicsomot ajándékba kaptam. És ha már itt van, akkor valamit kezdenem is illik vele. Ennek a muffinnak könnyű, puha tésztája van, az olíva darabkák pedig zamatossá teszik. Egyszerűen elkészül, levesekhez, főzelékekhez kiváló, vagy csak úgy magában is nasinak, uzsonnára…. Tovább »

Pirítós humusszal és grillezett kaliforniai paprikával

Könnyű, gyors kaja bármilyen alkalomra. Reggeli, vacsora, uzsonna, ebéd, nasi…. Na jó, be kell vallanom, én egy kicsit nagyon szeretem a humuszt! Ha valami ultra laktatót szeretnék, akkor mehet a pirítósra. Frissítő zöldségekkel perceken belül nagyszerű és ízes étel kerül az asztalra.   Humuszt nagyon könnyű otthon elkészíteni, és sokkal olcsóbb is, mint megvenni a pici… Tovább »

Könnyű avokádós pirítós

Ki mondta, hogy pirítóst csak reggelire lehet enni? Egy egyszerű ötlettel a pirítósból percek alatt isteni ebéd, vagy akár vacsora is kerekedhet. Mert nincs annál jobb, mikor a finom, meleg kenyér és a tápláló feltét találkozik.   Jön a jó idő, étkezzünk könnyebben, gyorsan, ízesen. Avokádóból nem lehet eleget fogyasztani. Segíthet a súlyvesztésben, csökkentheti a… Tovább »

Csőben sült póréhagymás krémes csirke – tápláló egytálétel

Ezt a receptet azért szeretem, mert gyorsan össze lehet állítani, utána pedig szépen megsül magának, nincs rá gondom. A krémes szósz kellemes harmóniát alkot az ételt befedő ropogós kenyérréteggel. Minden egyben van, finom, tápláló, minimális mosogatnivaló este. Mi mást kérhetnék?    Összeállítás 20 perc, sütési idő 30 perc. Hozzávalók 4 személyre: 300 g burgonya + csipet… Tovább »

Öt perces tápláló reggeli

Na, most ezt kissé szabadkozva szerkesztem, de én annyira élveztem a reggelit ma, hogy igenis leírom mit ettem. Imádok leülni reggel egy bögre teával vagy kávéval, (legyünk őszinték, mindig kávéval), és jót enni. Nem mindig van rá lehetőség, de pont ezért értékelem. Olyannyira, hogy szülinapi rutin minden évben abból áll, hogy megterített asztalra ébredek párom… Tovább »

Isteni csirkés jégsaláta sült paradicsommal

Nagyon finom, laktatható saláta, azokra a napokra, mikor valami tartalmasat, de egészségeset szeretnél enni. Én imádom az egyszerűségét. Azt, hogy a sütésből visszamaradt ízekkel teli lé egyben az öntet is. Párom kedvenc salátája, tulajdonképpen be kell vallanom, még a recept is az övé. De annyira jó, hogy muszáj volt ellopnom. Elkészítési idő 30 perc. Hozzávalók… Tovább »

Körte saláta sajttal és dióval – 10 perces vitaminbomba

Kaptam egy doboz diót. Kivételesen nem sütni akartam belőle, tehát a körtés saláta szinte adta magát, főleg most, hogy az idő jobbra fordul. Találtam is egy jó kis receptet, csupa friss hozzávalóval. Most szeretném azt írni, hogy szigorúan követtem az utasításokat, és parmezánt használtam, de nem. Csak egyszerű cheddar volt itthon. Meg hogy csak rukolát… Tovább »

Polenta mediterrán olivás csirkével

Nem vagyok oda a polentáért kása formában. Valamiért nem jön be. De az olajban pirított verziója annál inkább ízlik, főleg mert nem csak köretnek, hanem önmagában is nagyon finom. A kicsik imádják nasinak csak a zsályás öntettel. Piknikre, sétára vagy játszótérre gyakran viszünk, hisz csak egy kézzel, könnyen ehető, és nagyon tápláló. Akár még másnap… Tovább »

Ropogós saláta, pörkölt mogyoróval

Ma olyan gyönyörű napos idő van itt, hogy csak salátát tudok elképzelni kajára. A lenti recept ötlete onnan jött, hogy nagyon szép kis karalábékat találtam az egyik üzletben, és nem tudtam nekik ellenállni. De valamit kezdeni is akartam vele. Aztán körülnéztem mi van még itthon. Ez így együtt igazán könnyű és frissítő saláta lett belőle,… Tovább »

Csőben sült fűszeres spenótos burgonya – Saag Aloo, 30 perc alatt

Ez a tipikus Indiai étel nagyszerű egyszemélyes ebéd vagy vacsora, de köretként két embernek is elég. Én általában köretnek használom curryk-hez, de ha önmagában eszem, nekem akkor is két adag. Étvágy kérdése. Mindenestre nagyon finom, különleges kis kaja, ami nem mellékesen istenien mutat az asztalon, élénk, vidám színével. Ha nem vagy oda a spenótért, én akkor… Tovább »

Falafel – Gyors, közel-keleti ízvilágú vega fasírt

A falafelt azért szeretem, mert hidegen és melegen is isteni. Lehet önmagában enni nasinak, szendvics-be tenni, tulajdonképpen ugyanúgy használni, mint a húsos fasírtot. Nagy előnye viszont a másikkal szemben, hogy ebben a picik is nyugodtan segíthetnek. Míg a nyers húshoz ilyen fiatalt azért nem engednék, ezzel semmi gond. Én kis falatkákat készítettem, mert így pici… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!