A paradicsom, tonhal és bab chilivel megbolondítva ellenalhatatlan kombináció. Az, hogy szuper gyorsan elkészül, csak hab a tortán.
Lehet levesként fogyasztani, pirítóssal enni, rizzsel vagy tésztával tálalni. A lehetőségek kínálata biztosítja, hogy soha nem fogod megunni. (Azért nem kell minden nap ezt enni, de ha idő szűkében vagy, kevés jobb recept van.)
Hozzávalók: Levesként 2 személyre, körettel 4 személyre
160 g tonhal konzerv
380 g bab konzerv (kb. két marék)
Paradicsom szósz:
250 ml konzerv paradicsom,
2 ek paradicsompüré,
2 gerezd foghagyma felaprítva,
1 kk cukor,
2 ek napraforgó olaj,
2 ek petrezselyem zöldje (szárított is jó),
1ek olíva olaj,
1 kk chili (szárított vagy friss),
ízlés szerint citromlé és só.
(ek – evő kanál, kk – kávés kanál)
Napraforgó olajban pirítsd meg a foghagymát, cukrot, chilit és paradicsom pürét. (csak par perc elég; figyelj arra, hogy ne égjen meg)
Add hozzá a paradicsom konzervet, petrezselyem zöldet, olíva olajat, pár csöpp citromlevet és sót. Közepes lángon kb 5-8 percig főzd.
Végül add hozzá a tonhalat és babot, forrald át, ízesítsd és tálald.
Jó etvágyat!
Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Főzni jó Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: