Egyszerű, de látványos recept. Nincs vele sok gond, a legtöbb idő a sütéssel megy el, de nem kell mellette állni, tehát nagyszerű vacsora egy hosszú nap után.
Az inspiráció egy angol kedvencből, a „toad in the hole” receptjéből jött. Az eredetiben fehér kolbászt használnak, de én zöldséges verziót szerettem volna, így ezeket a mini cukkinikat választottam. Adott bónusz, hogy méretükben és formájukban hasonlítanak is a kolbászra, amit ehhez kéne használni.
Nem kötelező a baby cukkini, helyette kb. 2×10 cm-s cukkini szeletek is megteszik.
Elkészítési idő 50 perc.
Hozzávalók 4 személyre:
20 db baby cukkini,
2 kanál olaj,
csipet só, bors.
Tészta:
100 g simaliszt,
1 kk mustár,
3 tojás,
300 ml tej.
Szósz:
2 ek napraforgó olaj,
2 fej vöröshagyma,
1 kk barna cukor,
1 ek simaliszt,
500ml zöldségleves (1 leveskocka feloldva 500 ml forró vízben).
- A sütőt előmelegítjük 200 C-ra. A cukkinit összekeverjük az olajjal, sóval, borssal, majd egyenletesen elrendezzük egy 20×30 cm-s tepsiben. KB. 10 percig sütjük, míg kicsit megpirul.
- Közben elkészítjük a tésztát. A tojást és mustárt hozzáadjuk a liszthez, majd állandó kevergetés mellett fokozatosan hozzáöntjük a tejet, hogy sima tésztát kapjunk. Sűrű palacsinta állagúnak kell lennie.
- Kivesszük a forró cukkinis tepsit és rögtön beleöntjük a tésztát. Kicsit fel kell bugyognia, ahogy a tészta hozzáér a forró felülethez. Visszatesszük sülni kb. 40 percig, míg aranybarna lesz.
- Míg ez készül, összeállítjuk az öntetet. Egy kis olajon megpirítjuk a leszeletelt vöröshagymát, hozzáadjuk a cukrot, és pár percig karamelizáljuk. Ekkor hozzáadjuk a lisztet, jól elkeverjük, majd folyamatos kevergetés mellett lassan hozzáöntjük a zöldséglevest. Lassú tűzön addig főzzük, míg besűrűsödik. Ez kb. 5-10 perc. Sóval, borssal utána lehet ízesíteni.
- Ha a tészta megsült a cukkini körül, kivesszük, és szeletelve tálaljuk az öntettel kínálva.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: