Imádok konzervből ebédet varázsolni az asztalra! Még mielőtt a „csak friss kaja” brigád megtámadna, én is előnyben részesítem a friss gyümölcsöt, zöldséget, de a konzerv dolgoknak is megvan az előnye.
- Nem kell azon aggódni, hogy mikor romlik meg.
- Ha üres a hűtő, akkor is össze lehet dobni valami gyorsat a szekrényből.
- Ha akcióban vannak a kedvenc konzervek, be lehet belőlük tankolni, így gazdaságosabbá teszik a háztartást is.
Van egy barátnőm, aki nem szereti a tonhalat, mert szerinte túl száraz. Igaza van, de attól függ mivel készül.
Én most gyors és egészséges ebédre vágytam, tehát igenis a tonhal konzerv után nyúltam. Kukoricával és kígyóuborkával párosítva kifejezettem frissítő, és egyáltalán nem száraz finomság került az asztalra!
Elkészítési idő 5 perc.
Hozzávalók 1 személyre:
125 g tonhal konzerv (vízben, nem olajban). Vizet le kell engedni róla.
130 g kukorica konzerv vagy két marék, ha úgy könnyebb (nem cukrozott fajta),
¼ kígyóuborka lekockázva.
Öntet:
1 ek olíva olaj,
1/6 ek citromlé,
csipet só, bors.
Mindent összekeverni egy tálban, és kész is. Lehet ennél egyszerűbben?
Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Minimalista konyha Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: