Minimalista konyha

5 perces tonhal saláta

Imádok konzervből ebédet varázsolni az asztalra! Még mielőtt a „csak friss kaja” brigád megtámadna, én is előnyben részesítem a friss gyümölcsöt, zöldséget, de a konzerv dolgoknak is megvan az előnye.

 

  1. Nem kell azon aggódni, hogy mikor romlik meg.
  2. Ha üres a hűtő, akkor is össze lehet dobni valami gyorsat a szekrényből.
  3. Ha akcióban vannak a kedvenc konzervek, be lehet belőlük tankolni, így gazdaságosabbá teszik a háztartást is.
20150707_133333 (2)20150707_131351 (2)20150707_131414 (2)20150707_131211 (2)20150707_131154 (2)20150707_133133 (2)20150707_133349 (2)20150707_130733 (2)
< >

Van egy barátnőm, aki nem szereti a tonhalat, mert szerinte túl száraz. Igaza van, de attól függ mivel készül.

Én most gyors és egészséges ebédre vágytam, tehát igenis a tonhal konzerv után nyúltam. Kukoricával és kígyóuborkával párosítva kifejezettem frissítő, és egyáltalán nem száraz finomság került az asztalra!

Elkészítési idő 5 perc.

Hozzávalók 1 személyre:

125 g tonhal konzerv (vízben, nem olajban). Vizet le kell engedni róla.
130 g kukorica konzerv vagy két marék, ha úgy könnyebb (nem cukrozott fajta),
¼ kígyóuborka lekockázva.

Öntet:

1 ek olíva olaj,
1/6 ek citromlé,
csipet só, bors.

Mindent összekeverni egy tálban, és kész is. Lehet ennél egyszerűbben?

 

Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Minimalista konyha Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!

20150707_133303 (2)20150707_131419 (2)20150707_133126 (2)20150707_133259 (2)

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!