Kígyóuborka nem hiányozhat a hűtőből nálunk. Nem csak a kicsik imádják rágcsálni (milyen jó is az ínyüket hűsíteni mikor a fogak nőnek!), hanem én is ehhez fordulok, ha villámgyors nasira van gusztusom. Ha kicsit több időm van, akkor nem csak natúr formájában eszem, hanem a különböző saláta öntetekkel is kísérletezem. Most is ez történt, és az eredmény nem okozott csalódást!
A kicsit pikáns fűszerezés, és a pörkölt szezámmag igazán különlegessé teszi ezt az egyébként gyorsan elkészíthető salátát. Sült húsok mellé, vagy egytálételekhez hűsítő köretként ajánlom, bár meg kell valljam, én önmagában is nagyon szeretem.
Nincs zöldség spagetti készítőm, úgyhogy nagyon óvatosan kézzel reszeltem hosszúkás csíkokra az uborkát, de ezt nyugodtan el lehet hagyni. A hagyományos, karikázós módszer tökéletesen megteszi, hisz csak látványában lesz más.
Elkészítési idő 10 perc.
Hozzávalók 2 személyre:
1 db kígyóuborka.
Öntethez:
1 gerezd fokhagyma,
½ kk szárított chili paprika darabok (vagy ½ friss chili paprika, kimagozva, aprózva),
1 kk szójaszósz,
1 kk szezámmagolaj,
1 ek ecet,
½ ek cukor.
Tetejére:
2 ek szezámmag.
1. Az öntethez valókat rázd össze egy kis befőttes üvegben. Hagyd pár percig állni, hogy a cukor feloldódjon, és az ízek összeérjenek.
2. Egy száraz serpenyőben pirítsd meg a szezámmagot, míg az illatát kezded érezni, és kissé megbarnul. Ezután öntsd át egy kis edénybe hűlni.
3. Szeleteld fel az uborkát, majd ad hozzá az öntetet és a pörkölt szezámmag felét. A másik felét tálalás előtt szórd a tetejére.
Ne aggódj, ha először kicsit pikánsabbnak fog érződni a saláta. Ahogy az uborka levet enged, úgy lágyulnak az ízek.
Jó étvágyat!
Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Minimalista konyha Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: