Laktató saláta, ami tökéletes akár másnap is. A maradékot könnyen be lehet pakolni uzsonnára munkába, az íze csak jobban összeáll addigra. A padlizsán és csicseri borsó húsosságát tökéletesen frissíti a fűszeres, citromos öntet. Ha pikánsan szereted, tegyél bele egy kis chili paprikát is.
Elkészítési idő 40 perc.
Hozzávalók 4 személyre:
2 padlizsán,
2-3 ek olaj,
1 vöröshagyma,
400 g csicseri borsó konzerv,
Egy csokor friss koriander levél felaprózva (vagy 2 ek szárított),
csipet só, bors.
Öntet:
1 kk paprika,
1 kk őrölt római kömény,
1 kk méz,
4 ek citromlé,
4 ek olíva olaj.
Rázd össze egy befőttes üvegben.
1. A padlizsánt szeleteld fel (én lekarikázom, majd a karikákat még négybe vágom). Tedd egy tepsibe, szórd meg kb. 1 kk sóval, és 1 kk borssal, majd locsold meg az olajjal (ez lehet olíva, de napraforgó olaj is)
2. Előmelegített sütőben 180 C-on kb. 20 percig süsd, forgasd át félidőben, hogy egyenletesen ropogós legyen a padlizsán héja. (Ez ugyanis remek ízt kölcsönöz neki.)
3. Ha a padlizsán megsült hagyd teljesen kihűlni. (kb. 15 perc)
4. Egy tálban keverd össze a csicseri borsót, vékonyra karikázott vöröshagymát, koriander levelet és padlizsánt, majd locsold meg az öntettel. (Ha van otthon retek, újhagyma, vagy egyéb élénk színű zöldség, abból is nyugodtan tehetsz hozzá, hogy feldobja a színét egy kicsit)
Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Minimalista konyha Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: