Régóta játszottam a gondolattal, hogy kókuszos curry levest készítek tésztával, mert már a gondolata is a kellemes, bársonyos ízek egyvelegét jutatta eszembe, és nem bántam meg. Kicsit pepecselősebb, mint általában a receptjeim, de ez is gyorsan megvan.
A szósz gyönyörűen bevonja a tésztát, a zöldségek tökéletes kiegészítői, a korianderlevél frissít a hagyma ropogós és tömény íze pedig még akár fűszernek is beillik.
Ami a legjobban tetszik benne, az az, hogy mindenki maga állíthatja össze kedve szerint az ízeket. Imádom az olyan kajákat, ahol csipegetni lehet, és válogatni a feltálalt finomságok között.
Ez a gyereknél is nagy sláger volt. A hét hónapos mindkét kezében egy-egy mini cukkini úgy lefoglalta, hogy fél óráig nyugodtan tudtam még én is enni. A kétéves pedig csak úgy lapátolta magába a tésztát (szigorúan cukkini nélkül, minden más jöhet, de azt nem hajlandó megenni).
Én kínai üzletben kapható szárított tésztát használtam, de bármilyen, hosszúkás, levesbe, bő szószokba passzoló tészta megteszi. A főzési időt ahhoz mérten változasd, mert az enyém öt perc alatt megvan, de más tésztaféléknek több idő kell.
Elkészítési idő 30 perc.
Hozzávalók 4 személyre:
1 ek olaj,
2 répa,
1 ek curry por,
½ kk római kömény,
½ kk kukruma,
csipet só,
1.5 l víz,
1 zöldség leves kocka,
1 bögre vörös borsó,
zöldség (leveles káposzta, cukkini),
kókusztej 400 ml,
tészta tetszés szerint.
Tálaláshoz:
friss koriander levél,
pirított hagyma.
Külön edényekben tálald, hogy mindenki kedvére állíthassa össze az ízeket. A currys levest, a tésztát, a főtt zöldségeket, a pirított hagymát, és a frissen aprított koriandert.
Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Minimalista konyha Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!