Aki rendszeresen látogatja az oldalt, az tudja, hogy imádom a curry-ket. Több recept is vár publikálásra, de ez a leveses tésztás verzió annyira jól sikerült, hogy ugorja a sort.
Régóta játszottam a gondolattal, hogy kókuszos curry levest készítek tésztával, mert már a gondolata is a kellemes, bársonyos ízek egyvelegét jutatta eszembe, és nem bántam meg. Kicsit pepecselősebb, mint általában a receptjeim, de ez is gyorsan megvan.
A szósz gyönyörűen bevonja a tésztát, a zöldségek tökéletes kiegészítői, a korianderlevél frissít a hagyma ropogós és tömény íze pedig még akár fűszernek is beillik.
Ami a legjobban tetszik benne, az az, hogy mindenki maga állíthatja össze kedve szerint az ízeket. Imádom az olyan kajákat, ahol csipegetni lehet, és válogatni a feltálalt finomságok között.
Ez a gyereknél is nagy sláger volt. A hét hónapos mindkét kezében egy-egy mini cukkini úgy lefoglalta, hogy fél óráig nyugodtan tudtam még én is enni. A kétéves pedig csak úgy lapátolta magába a tésztát (szigorúan cukkini nélkül, minden más jöhet, de azt nem hajlandó megenni).
Én kínai üzletben kapható szárított tésztát használtam, de bármilyen, hosszúkás, levesbe, bő szószokba passzoló tészta megteszi. A főzési időt ahhoz mérten változasd, mert az enyém öt perc alatt megvan, de más tésztaféléknek több idő kell.
Elkészítési idő 30 perc.
Hozzávalók 4 személyre:
1 ek olaj,
2 répa,
1 ek curry por,
½ kk római kömény,
½ kk kukruma,
csipet só,
1.5 l víz,
1 zöldség leves kocka,
1 bögre vörös borsó,
zöldség (leveles káposzta, cukkini),
kókusztej 400 ml,
tészta tetszés szerint.
Tálaláshoz:
friss koriander levél,
pirított hagyma.
- Elsőként tegyél fel egy nagy fazék vizet főni egy csipet sóval. Ha felforrt, tedd bele a zöldséget, és 5 percig főzd.
- A vékonyra szeletelt répát pirítsd meg az olajon pár percig, míg megpuhul, add hozzá a curry port, majd pirítsd még egy percig.
- Add hozzá a vizet, a leves kockát, és a lencsét. Kb. 20 percig főzd, majd tedd hozzá a kókusztejet, melegítsd össze pár percig, de vigyázz, hogy ne forrjon! Ezután kész is.
- A tésztát fajtájától függően főzd meg bő, sós vízben.
- Egy kisebb edényben forrósíts fel pár ek kanál olajat, ebben süsd ropogósra a lekarikázott hagymát.
Külön edényekben tálald, hogy mindenki kedvére állíthassa össze az ízeket. A currys levest, a tésztát, a főtt zöldségeket, a pirított hagymát, és a frissen aprított koriandert.
Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Minimalista konyha Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: