Pirítós paradicsommal és mozzarella sajttal

Finom, frissítő, nyárias. Saláta a pirítóson. A bazsalikom, paradicsom és mozzarella kombinációjánál nincs jobb, ha valami könnyű ínyencségre vágysz. Már a látványa is jobb kedvre derít, percek alatt megvan, és nagyon ízletes.

Elkészítési idő 10 perc 

Hozzávalók 2 személyre:

2 szelet kényér megpirítva,

kis marék bazsalikom levél (8-10 db.),

2 evőkanál olíva olaj,

csipet só, bors,

1 nagy mozzarella sajtgolyó,

2 közepes paradicsom lekarikázva.

Elkészítési mód:

  1. Az olíva olajat és bazsalikomot egy mozsárban pépesítsd, majd ízlés szerint sózd, borsozd. Lehet kicsit sósabb, mint gondolod, mert a mozzarella sajt és a paradicsom elbírja. (Ha nincs otthon mozsár, akkor csak aprózd olyan picire a bazsalikom levelet, amilyenre csak tudod, és úgy keverd az olajhoz.)
  2. Ha kész a pirítós, ezzel a masszával kend meg vaj helyett. Ezután oszd el rajta a vékonyra szeletelt paradicsomot, és a mozzarella sajtot. Van, aki szeleteli a sajtot, én kicsit rusztikusabb látványt szeretek, úgyhogy általában csak kis darabokra tépkedem.
  3. A tetejét megszórhatod borssal és a maradék olíva cseppekkel.
  4. Ha akarod, megbolondíthatod egy kis foghagymával is. Csak dörzsöld be vele a pirítóst mielőtt megkened az olíva olajos péppel.

Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Minimalista konyha Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!

 

Tovább a blogra »