Finom, frissítő, nyárias. Saláta a pirítóson. A bazsalikom, paradicsom és mozzarella kombinációjánál nincs jobb, ha valami könnyű ínyencségre vágysz. Már a látványa is jobb kedvre derít, percek alatt megvan, és nagyon ízletes.
Hozzávalók 2 személyre:
2 szelet kényér megpirítva,
kis marék bazsalikom levél (8-10 db.),
2 evőkanál olíva olaj,
csipet só, bors,
1 nagy mozzarella sajtgolyó,
2 közepes paradicsom lekarikázva.
Elkészítési mód:
- Az olíva olajat és bazsalikomot egy mozsárban pépesítsd, majd ízlés szerint sózd, borsozd. Lehet kicsit sósabb, mint gondolod, mert a mozzarella sajt és a paradicsom elbírja. (Ha nincs otthon mozsár, akkor csak aprózd olyan picire a bazsalikom levelet, amilyenre csak tudod, és úgy keverd az olajhoz.)
- Ha kész a pirítós, ezzel a masszával kend meg vaj helyett. Ezután oszd el rajta a vékonyra szeletelt paradicsomot, és a mozzarella sajtot. Van, aki szeleteli a sajtot, én kicsit rusztikusabb látványt szeretek, úgyhogy általában csak kis darabokra tépkedem.
- A tetejét megszórhatod borssal és a maradék olíva cseppekkel.
- Ha akarod, megbolondíthatod egy kis foghagymával is. Csak dörzsöld be vele a pirítóst mielőtt megkened az olíva olajos péppel.
Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Minimalista konyha Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: