Könnyű, friss nyári leves, ami nem mellékesen isteni finom. Mindenmenetes leves, glutén, laktóz és liszt érzékenyek is bátran fogyaszthatják. A fokhagyma és a gyömbér nagyszerű párosítás mindenben, itt is remekül kiegészíti a cukkini izét. Még a picik is szeretik, pedig egyébként menekülnek a cukkini elől.
Mint mindig a levesekben, most is azt szeretem a legjobban, hogy tulajdonképpen kész van míg a reggeli kávét elfogyasztom, utána már csak pépesíteni kell, amit vacsora, vagy ebéd előtt szoktam. Csak át kell melegíteni, és kész is. Villámgyors kaja az asztalon.
Tálalhatod egy kis tejszínnel (ha nem vagy rá érzékeny), vagy egy kis olíva olajjal higított pesto-val ízfokozónak (recept ITT), de nagyon jól megy házi pirított kenyérkockával is. Én chili olajjal imádom.
Elkészítési idő 30 perc.
Hozzávalók 2 személyre:
1 ek olaj,
2 gerezd fokhagyma,
1 csipet gyömbér,
1 közepes krumpli,
1 közepes cukkini,
600 ml víz,
1 ek Vegeta, vagy zöldség leves kocka,
só, bors ízlés szerint.
- A felforrósított olajon pár percig pirítsd a fokhagymát és a gyömbért, de vigyázz, hogy ne égjen meg. Ha ezzel megvagy, tedd hozzá a lekockázott krumplit, cukkinit (nem kell megpucolni), vizet, és leveskockát. Kb. 15-20 percig főzd közepes lángon, míg a zöldségek megpuhulnak.
- Vedd le a lángról. Öntsd bele a mixerbe, és pépesítsd tetszőleges állagúra. Ha ezzel megvagy, kóstold meg, és sózd, borsozd. Kész is.
Tippek:
- Ha nem vagy vegetáriánus, akkor használhatsz csibe leveskockát is a zöldséges helyett (ami épp otthon van megteszi), attól is nagyon finom lesz.
- Ezt már többször leírtam, de nekem olcsó kis mixerem van, tehát várnom kell egy kicsit a leves pépesítésével, míg csak meleg és nem forró.
- Az olaj lehet napraforgó vagy olíva. Én mostanában igyekszem mindent napraforgó olajjal készíteni, az olíva olaj drágább, az marad salátákba.
Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Minimalista konyha Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: