Mediterrán muffin – 30 perc alatt

Olivás, szárított paradicsomos muffin.

Tudom, azt ígértem nem lesznek puccos, drága hozzávalók, de a csomag szárított paradicsomot ajándékba kaptam. És ha már itt van, akkor valamit kezdenem is illik vele.

Ennek a muffinnak könnyű, puha tésztája van, az olíva darabkák pedig zamatossá teszik. Egyszerűen elkészül, levesekhez, főzelékekhez kiváló, vagy csak úgy magában is nasinak, uzsonnára. Én a reggeli kávéval is imádom egy kis vajjal.

Elkészítési idő 30 perc.

Hozzávalók 12 muffinra:

  1. 7-8 darab szárított paradicsom apróra vágva (lehet teljesen száraz, vagy olajban eltett),

    2 marék olíva bogyó lekarikázva,

    2 marék szeletelt újhagyma.
  2. 2 bögre liszt,

    2 kk sütőpor,

    1 kk szódabikarbóna,

    ½ kk só,

    1 bögre tej,

    ¼ bögre olaj (kb. 6 ek kanálnyi),

    1 tojás, kicsit felverve (mint rántottába valót).

    

Elkészítési mód:

A sütőt melegítsd elő 180 C-ra.

  1. Egy kis tálban keverd össze a felaprózott/szeletelt paradicsomot, olíva bogyót és újhagymát. Ha teljesen száraz a paradicsom, akkor jó előtte egy kis olajba beáztatni, hogy puhuljon egy picit. Muffin tésztát nem szabad túldolgozni, tehát jobb a darabos hozzávalókat előkeverni.
  2. A többi hozzávalót tedd bele mind egy tálba, add hozzá az előkevert olíva bogyót, paradicsomot és hagymát. Keverd össze, míg éppen csak összeáll a tészta. Tehát nem látsz már benne lisztcsomókat. Pár pillanat az egész.
  3. Töltsd meg a muffin formákat háromnegyedig, majd 15-20 percre tedd sütőbe. Ha kész a tetejének aranybarnának kell lenni, és érintésre ruganyosnak. (Ha megnyomod az ujjaddal nem szabadna ottmaradni a helyének)

Tippek:

Ennyi. Jó étvágyat!

Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Minimalista konyha Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »