Olivás, szárított paradicsomos muffin.
Tudom, azt ígértem nem lesznek puccos, drága hozzávalók, de a csomag szárított paradicsomot ajándékba kaptam. És ha már itt van, akkor valamit kezdenem is illik vele.
Ennek a muffinnak könnyű, puha tésztája van, az olíva darabkák pedig zamatossá teszik. Egyszerűen elkészül, levesekhez, főzelékekhez kiváló, vagy csak úgy magában is nasinak, uzsonnára. Én a reggeli kávéval is imádom egy kis vajjal.
Elkészítési idő 30 perc.
Hozzávalók 12 muffinra:
- 7-8 darab szárított paradicsom apróra vágva (lehet teljesen száraz, vagy olajban eltett),
2 marék olíva bogyó lekarikázva,
2 marék szeletelt újhagyma. - 2 bögre liszt,
2 kk sütőpor,
1 kk szódabikarbóna,
½ kk só,
1 bögre tej,
¼ bögre olaj (kb. 6 ek kanálnyi),
1 tojás, kicsit felverve (mint rántottába valót).
Elkészítési mód:
A sütőt melegítsd elő 180 C-ra.
- Egy kis tálban keverd össze a felaprózott/szeletelt paradicsomot, olíva bogyót és újhagymát. Ha teljesen száraz a paradicsom, akkor jó előtte egy kis olajba beáztatni, hogy puhuljon egy picit. Muffin tésztát nem szabad túldolgozni, tehát jobb a darabos hozzávalókat előkeverni.
- A többi hozzávalót tedd bele mind egy tálba, add hozzá az előkevert olíva bogyót, paradicsomot és hagymát. Keverd össze, míg éppen csak összeáll a tészta. Tehát nem látsz már benne lisztcsomókat. Pár pillanat az egész.
- Töltsd meg a muffin formákat háromnegyedig, majd 15-20 percre tedd sütőbe. Ha kész a tetejének aranybarnának kell lenni, és érintésre ruganyosnak. (Ha megnyomod az ujjaddal nem szabadna ottmaradni a helyének)
Tippek:
- A tészta egy alap tészta, bármit tehetsz bele, sült hagymától szalonnáig.
Ennyi. Jó étvágyat!
Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Minimalista konyha Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!
Köszi 😀 Igyekeztem olyasmit keresni, ami gyorsan megvan, hogy ne kapjunk gutaütést a melegben.
ó istenem, ez baromi jól néz ki! Ha nem lesz nyolcszáz fok, még az is lehet hogy kipróbálom..:)