Pirítós humusszal és grillezett kaliforniai paprikával

Könnyű, gyors kaja bármilyen alkalomra. Reggeli, vacsora, uzsonna, ebéd, nasi…. Na jó, be kell vallanom, én egy kicsit nagyon szeretem a humuszt! Ha valami ultra laktatót szeretnék, akkor mehet a pirítósra. Frissítő zöldségekkel perceken belül nagyszerű és ízes étel kerül az asztalra.

Humuszt nagyon könnyű otthon elkészíteni, és sokkal olcsóbb is, mint megvenni a pici kis porciókat, amit boltban árulnak. Tápláló, egészséges, pirítós feltétnek tökéletes. Isteni grillezett paprikával, de lehet cukkinit vagy paradicsomot is használni erre a célra.

Elkészítési idő 10 perc. 

Hozzávalók 2 személyre:

2-4 szelet kényér megpirítva,

1 húsos kaliforniai paprika csíkokra szeletelve,

Humuszhoz:

1 csicseri borsó konzerv,

1 kk. romai kömény,

2 ek. citromlé,

2 gerezd foghagyma,

4-6 ek. olíva olaj ,

2 ek. víz,

csipet só.

(kk. – kávéskanál, ek. – evőkanál)

Elkészítési mód:

  1. Kezd a paprikával. Azért kell vékony csíkokra szeletelni, mert úgy gyorsabban elkészül. Locsold meg egy kis olajjal, és tedd be grillezni a sütőbe közepes fokozaton. Ha nincs grill a sütőn, akkor serpenyőben is meg lehet pirítani.
  2. Mindent más mehet a robotgépbe, aztán addig járatni, míg meg vagy elégedve az állagával.
  3. Ha kész, kend meg vele a pirítóst, tetejére jöhet a grillezett zöldség, köretnek friss paradicsom ha van.

Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Minimalista konyha Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »