Könnyű, gyors kaja bármilyen alkalomra. Reggeli, vacsora, uzsonna, ebéd, nasi…. Na jó, be kell vallanom, én egy kicsit nagyon szeretem a humuszt! Ha valami ultra laktatót szeretnék, akkor mehet a pirítósra. Frissítő zöldségekkel perceken belül nagyszerű és ízes étel kerül az asztalra.
Humuszt nagyon könnyű otthon elkészíteni, és sokkal olcsóbb is, mint megvenni a pici kis porciókat, amit boltban árulnak. Tápláló, egészséges, pirítós feltétnek tökéletes. Isteni grillezett paprikával, de lehet cukkinit vagy paradicsomot is használni erre a célra.
Elkészítési idő 10 perc.
Hozzávalók 2 személyre:
2-4 szelet kényér megpirítva,
1 húsos kaliforniai paprika csíkokra szeletelve,
Humuszhoz:
1 csicseri borsó konzerv,
1 kk. romai kömény,
2 ek. citromlé,
2 gerezd foghagyma,
4-6 ek. olíva olaj ,
2 ek. víz,
csipet só.
(kk. – kávéskanál, ek. – evőkanál)
Elkészítési mód:
- Kezd a paprikával. Azért kell vékony csíkokra szeletelni, mert úgy gyorsabban elkészül. Locsold meg egy kis olajjal, és tedd be grillezni a sütőbe közepes fokozaton. Ha nincs grill a sütőn, akkor serpenyőben is meg lehet pirítani.
- Mindent más mehet a robotgépbe, aztán addig járatni, míg meg vagy elégedve az állagával.
- Ha kész, kend meg vele a pirítóst, tetejére jöhet a grillezett zöldség, köretnek friss paradicsom ha van.
Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Minimalista konyha Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: