Minimalista konyha

Filléres narancsos müzli szelet kisgyerekeknek

Van egy totyogós kisgyerekekre (egyéves kor felett) irányuló müzli szelet, amivel a kisember nem tud betelni. Narancsos almás ízű, nincsenek benne nagy darabos gyümölcsök, meg semmi olyan ami nehezen rágható lenne számára.

 

Otthon a bolti ár töredékéért elkészül, ami nem mellékes, tekintve, hogy ezt az organikus részben elég borsos áron kínálják. Főleg, ha figyelembe veszem, hogy az én kicsim vagy hármat be tud falni egyszerre.

 

20150417_145308 (2)

 

Bár be kell valljam, én inkább a korábban már leközölt datolyás energiaszeletet részesítem előnyben, de ez is nagyon jó, és a kicsik sokkal jobban eszik. Nekem is csak az hiányzik belőle, hogy nem darabos, tehát nem nagyon érzem mit rágok. Ettől függetlenül finom, friss íze van, egészséges, sétára, játszótérre, piknikre tökéletes.

Hozzávalók 8 szelethez:

1 bögre zabpehely (müzli),
½ bögre mazsola,
2 kanál almalé (üzleti dobozos),
2 x ¼ teáskanál természetes narancs aroma vagy narancs olaj (2,5 ml) – Ennyit akkor, ha mérőkanalat használsz. Ha ilyen nincs, akkor a hagyományos házi teáskanál fele kell bele.

  1. Először a mazsolát tedd a konyhai robotgépbe, és addig járasd, amíg majdnem teljesen pépes. Egy nagy csomóba fog összeállni mikor kész van.
  2. Utána tedd bele a zabpelyhet, ezt csak addig darabold a gépben, míg nagyon apró lesz, de még nem liszt állagú. Kb. korpaszerű legyen.
  3. Tegyél mindent egy nagy tálba, add hozzá az almalevet és narancsolajat, majd dolgozd össze. Addig gyúrd, míg egy nagy golyót tudsz belőle formázni anélkül, hogy szétesne a massza.
  4. Egy kb. 12×18 cm-s edényt bélelj ki sütőpapírral (ez csak azért kell, hogy utána könnyen ki tudd emelni), egyenletesen oszd el benne a masszát, majd egy kanál hátuljával, vagy a kezeddel nyomkodd le simára. Én eléggé ledöngöltem az egészet, mert egyébként az üzletinek is kicsit könnyen morzsálódik az állaga.
  5. Tedd hűtőbe éjjelre, másnap fordítsd ki, és szeleteld. Kb. egy hétig nyugodtan eláll hűtés nélkül is, de én szeretem a hűtőben tartani, mert így kevésbé morzsálódik.

 

Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Minimalista konyha Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!

20150417_150350 (2)

 

20150417_150523 (2)

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!