Három poharas epres finomság

Eperszezon végére gyors és látványos sütés nélküli epres édesség. Tökéletes vendégváró.

Sajtkrémes epres poharas desszert

A túró, eper, keksz, és dió nagyon finom együtt. A dió teszi igazán különlegessé, mert az eper édes savanykás íze a kellemes, pörkölt diós utóhatással fantasztikus.

Hozzávalók 4-5 adagra:

200 g háztartási keksz,

50 g pirított darált dió,

100 g vaj,

250 g krémsajt,

160 ml tejszín,

50 g porcukor,

10 szem eper.

A vajat megolvasztjuk, összekeverjük az elmorzsázott háztartási keksszel (robotgépben a leggyorsabb), és a pirított dióval. Ezzel a masszával kibéleljük a poharak alját.

A krémsajtot és a porcukrot alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a hideg tejszint, és kemény habbá verjük.

Végül óvatosan hozzákeverjük az előzőleg villával összenyomkodott epret. Megtöltjük vele a poharakat, és megszórjuk egy kis pirított dióval.

Vaníliás kakaós eper pohár

A kakaó mély, és a vanília könnyed íze az eper gyümölcsös, friss köretével valami isteni kombináció. Egyébként is finom lenne, de az eper teszi igazán érdekessé, mert ez az ami átvág az ízek töménységén.

Hozzávalók 4 adagra:

200 g háztartási keksz,

80 g olvasztott vaj,

250 g túró,

100 ml tejföl,

2 kk vanília aroma,

50 g porcukor cukor,

2 kanál édesítetlen kakaó por,

kb. 12 szem eper.

A vajat megolvasztjuk, összekeverjük az elmorzsázott háztartási keksszel (robotgépben a leggyorsabb). Ezzel a masszával kibéleljük a poharak alját.

A túrót, vanília aromát, cukrot és tejfölt elkeverjük. A krémet ketté választjuk. Feléhez hozzákeverjük a kakaóport.

A poharakat megtöltjük a vaníliás krémmel, majd leszeletelt epret rétegezünk rá, végül befedjük a kakaós túrókrémmel.

Joghurtos túrókrém eperrel

A keksz tartalmassága, a túró és joghurt bársonyos íze, az eper zamata. Folytassam? Mintha tényleg süti lenne. Tökéletes desszert

Hozzávalók 4 adaghoz:

Kb. ½ csomag babakeksz,

200 g túró,

100 ml joghurt,

50 g porcukor,

2 kk vanília aroma,

kb. 20 szem eper

A poharak alját kibéleljük a babakeksszel.

A túrót, joghurtot, cukrot, és vanília aromát elkeverjük.

Az epreket kettévágjuk, és vágott felüket a pohár külső széléhez igazítva körberakjuk vele a poharakat.

Ezután a poharakat megtöltjük a joghurtos túró krémmel.

Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Minimalista konyha Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!

Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »