Minimalista konyha

Három poharas epres finomság

Eperszezon végére gyors és látványos sütés nélküli epres édesség. Tökéletes vendégváró.

 

20150526_145250 (2)

 

 

Sajtkrémes epres poharas desszert

 

20150526_144922 (2)

A túró, eper, keksz, és dió nagyon finom együtt. A dió teszi igazán különlegessé, mert az eper édes savanykás íze a kellemes, pörkölt diós utóhatással fantasztikus.

Hozzávalók 4-5 adagra:

200 g háztartási keksz,
50 g pirított darált dió,
100 g vaj,
250 g krémsajt,
160 ml tejszín,
50 g porcukor,
10 szem eper.

A vajat megolvasztjuk, összekeverjük az elmorzsázott háztartási keksszel (robotgépben a leggyorsabb), és a pirított dióval. Ezzel a masszával kibéleljük a poharak alját.

A krémsajtot és a porcukrot alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a hideg tejszint, és kemény habbá verjük.

Végül óvatosan hozzákeverjük az előzőleg villával összenyomkodott epret. Megtöltjük vele a poharakat, és megszórjuk egy kis pirított dióval.

 

Vaníliás kakaós eper pohár

 

20150526_145030 (2)

A kakaó mély, és a vanília könnyed íze az eper gyümölcsös, friss köretével valami isteni kombináció. Egyébként is finom lenne, de az eper teszi igazán érdekessé, mert ez az ami átvág az ízek töménységén.

Hozzávalók 4 adagra:

200 g háztartási keksz,
80 g olvasztott vaj,
250 g túró,
100 ml tejföl,
2 kk vanília aroma,
50 g porcukor cukor,
2 kanál édesítetlen kakaó por,
kb. 12 szem eper.

A vajat megolvasztjuk, összekeverjük az elmorzsázott háztartási keksszel (robotgépben a leggyorsabb). Ezzel a masszával kibéleljük a poharak alját.

A túrót, vanília aromát, cukrot és tejfölt elkeverjük. A krémet ketté választjuk. Feléhez hozzákeverjük a kakaóport.

A poharakat megtöltjük a vaníliás krémmel, majd leszeletelt epret rétegezünk rá, végül befedjük a kakaós túrókrémmel.

 

Joghurtos túrókrém eperrel

 

20150526_144624 (2)

A keksz tartalmassága, a túró és joghurt bársonyos íze, az eper zamata. Folytassam? Mintha tényleg süti lenne. Tökéletes desszert

Hozzávalók 4 adaghoz:

Kb. ½ csomag babakeksz,
200 g túró,
100 ml joghurt,
50 g porcukor,
2 kk vanília aroma,
kb. 20 szem eper

A poharak alját kibéleljük a babakeksszel.

A túrót, joghurtot, cukrot, és vanília aromát elkeverjük.

Az epreket kettévágjuk, és vágott felüket a pohár külső széléhez igazítva körberakjuk vele a poharakat.

Ezután a poharakat megtöltjük a joghurtos túró krémmel.

 

Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Minimalista konyha Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!

20150526_144529 (2)

20150526_144915 (2)

20150526_145144 (2)

20150526_144724 (2)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!