Könnyű avokádós pirítós
Ki mondta, hogy pirítóst csak reggelire lehet enni? Egy egyszerű ötlettel a pirítósból percek alatt isteni ebéd, vagy akár vacsora is kerekedhet. Mert nincs annál jobb, mikor a finom, meleg kenyér és a tápláló feltét találkozik.
Jön a jó idő, étkezzünk könnyebben, gyorsan, ízesen.
Avokádóból nem lehet eleget fogyasztani. Segíthet a súlyvesztésben, csökkentheti a koleszterin szintet, K, C, B, E vitamint tartalmaz, csökkentheti a vérnyomást, tele van egészséges növényi olajjal és rostokkal. Sorolnám még, de most főleg azért ajánlom, mert lágy, krémes ízével istenien megy a pirítóshoz.
Elkészítési idő 10 perc.
Hozzávalók 2 személyre:
2 szelet kényér megpirítva,
1 érett, puha avokádó,
1 gerezd foghagyma aprózva,
1 kávéskanál Worcestershire szósz,
csipet só, bors.
Elkészítési mód:
- Miután megpucoltad és kimagoztad, villával törd össze az avokádót a kívánt állagra. Van, aki nagyon darabosan szereti, én most egészen simára készítettem. Így könnyebb kenni, de sok függ a gyümölcs állagától is. Minél puhább, annál könnyebb vele dolgozni.
- Keverd hozzá a felaprózott foghagymát, Worcestershire szószt, majd ízlés szerint ízesítsd sóval, borssal. Kész is.
- A pirítóst nem kell vajazni, mert az avokádó már önmagában is elég krémes. Nem hiába használják időnként sütéshez is vaj helyett.
Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Minimalista konyha Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!