Könnyű nyári csirke saláta

Egyik kedvenc salátám. Avokádót egyébként is ajánlom minden mennyiségben, mert elképesztően egészséges. Tojással és csirkével pedig különösen finom. Kellemes nyári étel, ami tökéletes meleg napokra. Laktató és mégis könnyű.

Ezt a salátát ízlés szerint sokféle képen lehet lehet összeállítani. Ha van idény zöldség amit nagyon szeretsz, vagy épp könnyen hozzáférhető, nyugodtan add hozzá. Ez itt az én verzióm, pillanatok alatt elfogy otthon.

Hozzávalók 4 személyre (30 perc alatt megvan): 

2 kis fej saláta feldarabolva (vagy bármilyen ropogós saláta levél ),

4 szál újhagyma lekarikázva,

2 érett avokádó (azaz puha),

40 g feta sajt lekockázva vagy elmorzsolva (kb. kétmaréknyi),

4-6 szem retek lekarikázva,

2 főtt tojás,

2 csirke mell csíkokra vágva,

1 szelet vaj,

Csipet só, bors.

  1. Tedd fel a tojást főni. Ízlés szerinti keménységre, én öt perccel forrás utánig hagyom, mert szeretem ha kicsit lágy a közepe.
  2. Pirítsd meg a csirke mellet vajon a borssal es sóval. (Kb. 15-20 perc.)
  3. Állítsd össze a saláta levelet, avokádót, retket, feta sajtot es újhagymát a tányérokon.
  4. Tálalás előtt add hozzá a meleg tojást és csirke mellet.
  5. Ízlés szerint locsold meg az előzőleg összekevert öntettel. (Egy kis befőttesüveg tökéletes az öntet összerázására.)

Tippek: 

– Ha még tartalmasabbra szeretnéd, megszórhatod foghagymás croutonnal.

– Pirított magok is remekül illenek hozzá.

Mustáros-mézes öntet:

3 ek balzsam ecet

6 ek olíva olaj

2 kk méz

2 kk mustár

pici citromlé 

csipet só

csipet bors

(ek – evőkanál, kk – kávéskanál)

Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Főzni jó Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »