Na, most ezt kissé szabadkozva szerkesztem, de én annyira élveztem a reggelit ma, hogy igenis leírom mit ettem.
Imádok leülni reggel egy bögre teával vagy kávéval, (legyünk őszinték, mindig kávéval), és jót enni. Nem mindig van rá lehetőség, de pont ezért értékelem. Olyannyira, hogy szülinapi rutin minden évben abból áll, hogy megterített asztalra ébredek párom jóvoltából.
Itt Angliában a meleg reggelit szeretik, erre már én is ráálltam, de a szülinapi az kötelezően mindig az ún. kontinentális reggeli, azaz felvágott, friss kenyér és zöldség kíséretében.
Ma valami gyorsat, de lélekmelengetőt szerettem volna. Itt megint csak kicsit fura szokások vannak, mert általában előszeletelt kenyeret vesznek, de senki nem eszi a végét, mert túl vastagra van vágva. Nagy a kényelem, hiába. Az utóbbi időben kifejezetten élvezek új felhasználási módokat találni a hanyagolt „kenyérpúpnak”. (mondtam már, hogy utálom a kajapocsékolást?)
Ma két tükörtojást sütöttem, miközben a kenyér vége a pirítós sütőben barnult. Bőséges vajazás után mehetett rá duplán a tükörtojás. Csipet só és frissen őrölt bors kísérte.
Pár napja szereztem a Tesco leszállított részlegén 18 Ft-ért egy kiselejtezett snidling palántát, ezzel bővült a fűszernövényektől rogyadozó ablakpárkány. Kis víz után semmi baja nem volt az egyébként kókadozó növénynek.
Ma ez tette teljessé a reggelit. Egy kis marék a tojás tetejére, és máris kész a szemet gyönyörködtető kaja.
Úgy éreztem magam, mint egy királynő. Nincs is jobb annál, mikor egy kicsit kényezteted magad!
Csak öt perc, remélem inspirál, hogy valami fincsit alkoss. Természetesen nem csak reggelire fogyasztható, én rendszeresen ezt eszem ebédre, vagy vacsorára is, attól függ hogyan alakul a nap. De valami meleget azért mindig jó enni.
Ha tetszik a bejegyzés, oszd meg és csatlakozz a Főzni jó Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: