Nagyon finom, laktatható saláta, azokra a napokra, mikor valami tartalmasat, de egészségeset szeretnél enni. Én imádom az egyszerűségét. Azt, hogy a sütésből visszamaradt ízekkel teli lé egyben az öntet is.
Párom kedvenc salátája, tulajdonképpen be kell vallanom, még a recept is az övé. De annyira jó, hogy muszáj volt ellopnom.
Elkészítési idő 30 perc.
Hozzávalók 4 személyre:
2 csirkemell nagy csíkokra szeletleve,
2 ek Worcestershire szósz,
1 ek Méz,
Ízlés szerint só, bors.
1 fej jégsaláta felaprózva,
250 g koktél paradicsom vagy 4 db hagyományos paradicsom,
200 g feta sajt felkockázva (vagy morzsolva),
8 szál újhagyma apróra karikázva.
1 ek olíva olaj a sütéshez.
Tálaláshoz olíva olaj és balzsam ecet.
(ek – evőkanál)
- A csirkemellet bepácold be a Worcestershire szósszal, mézzel, és ízlés szerint sóval, borssal. Hagyd állni legalább 5 percet, többet, ha van időd.
- Míg a csibe pácolódik, porciózd ki a jégsalátát tányérokra.
- Csirkét pirítsd meg az olíva olajon. Kb. 15-20 perc, míg aranybarna lesz. Tedd ki egy tányérra, a visszamaradt levet hagyd a serpenyőben. Erre dobd rá a félbevágott koktélparadicsomot, vagy felszeletelt normál paradicsomot, ha azt használsz. Pár percig süsd, míg egy kis levet enged.
- Porciózd ki a sült paradicsomot, és oszd el az alatta lévő levet is a tányérokon. Erre a salátára a Worcestershire szósz, méz, és paradicsomlé keveréke képezi az öntetet. Édes, ízes, enyhén savas, isteni!
- Ezután mehet rá a csirkemell, feta sajt, és újhagyma.
Ha valakinek több öntet kell hozzá egy kis olíva olaj es balzsam ecetet tökéletesen megy hozzá.
Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Főzni jó Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: