Mogyoróvajas ujjlenyomat keksz – süssünk a kicsikkel 30 percben

Mivel lehet elszórakozatni a totyogóst, aki mindig ott akar lenni, ahol te vagy? Vond be a sütésbe! Persze csak valami biztonságos, és könnyű dologba, mint ez a gyors, gyerekbarát édesség.

  

Elkészíteni nagyon könnyű, nem mellékesen pedig kellemes pörkölt mogyoró illattal fog megtelni az egész lakást. Isteni kávé/tea mellé, vagy bármikor nasinak.

Én megszórtam barna cukorral, de nem kötelező, mivel ez nem olvad el teljesen sütés közben. Miután kész lehet lekvárt tenni a közepén lévő kis ujjlenyomatba, vagy karamellát (isteni recept ITT). Házi mogyoróvaj receptet ITT találsz.

Improvizálj nyugodtan, amint látod én is pizza sütőlapon készítettem, mert éppen az volt itthon. 😀

Elkészítési idő 30 perc. 

Hozzávalók:

8 ek sima liszt,

2 ek kristálycukor,

2 ek mogyoróvaj,

1 tojás sárgája,

50g puha vaj,

porcukor díszítésre.

(ek – evőkanál)

  1. Sütőt melegítsd elő 180C-ra.
  2. A porcukor kivételével mindent keverj/gyúrj össze sima masszává. (vagy foglald le a picit vele)
  3. Lisztes kézzel formálj dió nagyságú gömböket.
  4. Helyezd a gömböket sütőpapírral kibélelt tepsire. (nekem épp a pizza sütő volt kéznél)
  5. Ujjaddal kicsit lapítsd le a gömböket. (vagy ismét vedd igénybe említett picur munkáját)
  6. Megszórhatod barna cukorral, ha éppen ahhoz van kedved.
  7. Süsd tíz percig, vagy amíg kezd megbarnulni.
  8. Hagyd legalább tíz percig hűlni. Ha türelmetlen vagy szét fog esni.

  

Porcukorral meghintve tálald.

 Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Főzni jó Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »