Mivel lehet elszórakozatni a totyogóst, aki mindig ott akar lenni, ahol te vagy? Vond be a sütésbe! Persze csak valami biztonságos, és könnyű dologba, mint ez a gyors, gyerekbarát édesség.
Elkészíteni nagyon könnyű, nem mellékesen pedig kellemes pörkölt mogyoró illattal fog megtelni az egész lakást. Isteni kávé/tea mellé, vagy bármikor nasinak.
Én megszórtam barna cukorral, de nem kötelező, mivel ez nem olvad el teljesen sütés közben. Miután kész lehet lekvárt tenni a közepén lévő kis ujjlenyomatba, vagy karamellát (isteni recept ITT). Házi mogyoróvaj receptet ITT találsz.
Improvizálj nyugodtan, amint látod én is pizza sütőlapon készítettem, mert éppen az volt itthon. 😀
Hozzávalók:
8 ek sima liszt,
2 ek kristálycukor,
2 ek mogyoróvaj,
1 tojás sárgája,
50g puha vaj,
porcukor díszítésre.
(ek – evőkanál)
- Sütőt melegítsd elő 180C-ra.
- A porcukor kivételével mindent keverj/gyúrj össze sima masszává. (vagy foglald le a picit vele)
- Lisztes kézzel formálj dió nagyságú gömböket.
- Helyezd a gömböket sütőpapírral kibélelt tepsire. (nekem épp a pizza sütő volt kéznél)
- Ujjaddal kicsit lapítsd le a gömböket. (vagy ismét vedd igénybe említett picur munkáját)
- Megszórhatod barna cukorral, ha éppen ahhoz van kedved.
- Süsd tíz percig, vagy amíg kezd megbarnulni.
- Hagyd legalább tíz percig hűlni. Ha türelmetlen vagy szét fog esni.
Porcukorral meghintve tálald.
Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Főzni jó Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: