Minimalista konyha

Körte saláta sajttal és dióval – 10 perces vitaminbomba

20150318_143254

Kaptam egy doboz diót. Kivételesen nem sütni akartam belőle, tehát a körtés saláta szinte adta magát, főleg most, hogy az idő jobbra fordul.

20150318_143616Találtam is egy jó kis receptet, csupa friss hozzávalóval. Most szeretném azt írni, hogy szigorúan követtem az utasításokat, és parmezánt használtam, de nem. Csak egyszerű cheddar volt itthon. Meg hogy csak rukolát használtam, de nem. Volt benne spenót es valami lila levél is. Az öntetbe pedig üveges citromlé került friss helyett.

Az eredmény mégis egy elképesztően tápláló és finom recept lett 10 perc alatt. A bors, citrom, pörkölt dió, és az érett, zamatos körte egyszerűen fantasztikus a levelek enyhe kesernyés, sós mellékízével (tényleg csak mellék íz). Egyszerűen elképesztő. Soha nem kóstoltam körtét salátában, az almát is alig viselem el, de ezt tuti rendszeresen fogom készíteni! Mennyei! És most nem az én szakácstudományomat dicsérem, mert ezt egy 5 éves is összeállítja.

Ha valaki annyira szkeptikus, mint én, akkor tessék megnyugodni, nem volt túl édes a körtétől!

Az ételeknek ereje van! Nem hiába kívánunk bizonyos időszakokban bizonyos kajákat. Nekem most vitaminbomba kellett. Utána sokkal egészségesebbnek éreztem magam.

20150318_144726

 Elkészítési idő 10 perc. 

20150318_142116

Hozzávalók 4 személyre:

1/2 bögre dió,
2 érett körte,
1 zacskó saláta levél (lehetőleg rukolával),
ízlés szerint sajt (ha van akkor parmezán),

Öntet:
2 evőkanál olíva olaj,
¼ bögre citrom lé,
Ízlés szerint só, bors.

  1. Kezd a dióval. Egy száraz serpenyőben pirítsd meg, míg az illatát kezded érezni.
  2. Míg a dió pirul, állítsd össze a salátát, tedd a salátalevelet tányérokra (ha nem előmosott ne felejts el megmosni és jól lecsöpögtetni), szeleteld fel e körtét, szórd meg sajt darabkákkal.
  3. Ha kész a dió, oszd el a saláták között.
  4. Egy pohárban keverd össze az öntet hozzávalóit, és locsold meg vele a salátát.

Jó étvágyat!

Tippek: 20150318_144625

  • A körtéten nem kell kivágni a csutkáját, ha vékonyra van szeletelve, nem is lehet benne érezni a magokat.
  • A sajtra én gyorshámozót szoktam használni, azzal szép vékony szeleteket lehet belőle hasítani.
  • Korábban már írtam, de egy kis befőttes üveg tökéletes salátaöntetekre. Lezárni, összerázni, az eredmény egyenletesen kevert öntet.

20150318_145305

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!