Ma olyan gyönyörű napos idő van itt, hogy csak salátát tudok elképzelni kajára. A lenti recept ötlete onnan jött, hogy nagyon szép kis karalábékat találtam az egyik üzletben, és nem tudtam nekik ellenállni. De valamit kezdeni is akartam vele. Aztán körülnéztem mi van még itthon.
Ez így együtt igazán könnyű és frissítő saláta lett belőle, amit a pörkölt mogyoró emel új magaslatokra. Lehet önmagában fogyasztani, nekem pont elég volt ebédre, vagy sült hús/zöldség mellé tálalni.
Hozzávalók 2 személyre:
Saláta:
2-4 karalábé (méret függő),
2-3 fehérkáposzta levél,
Kis maréknyi mogyoró,
1 szárzeller (elhagyható)
Öntet:
2 ek balzsamecet,
4 ek olíva olaj,
1 kk mustár,
só, bors ízlés szerint.
(ek – evő kanál, kk – kávés kanál)
Díszítésnek:
Menta levél (elhagyható).
Tippek:
Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Főzni jó Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!