Ma olyan gyönyörű napos idő van itt, hogy csak salátát tudok elképzelni kajára. A lenti recept ötlete onnan jött, hogy nagyon szép kis karalábékat találtam az egyik üzletben, és nem tudtam nekik ellenállni. De valamit kezdeni is akartam vele. Aztán körülnéztem mi van még itthon.
Ez így együtt igazán könnyű és frissítő saláta lett belőle, amit a pörkölt mogyoró emel új magaslatokra. Lehet önmagában fogyasztani, nekem pont elég volt ebédre, vagy sült hús/zöldség mellé tálalni.
Hozzávalók 2 személyre:
Saláta:
2-4 karalábé (méret függő),
2-3 fehérkáposzta levél,
Kis maréknyi mogyoró,
1 szárzeller (elhagyható)
Öntet:
2 ek balzsamecet,
4 ek olíva olaj,
1 kk mustár,
só, bors ízlés szerint.
(ek – evő kanál, kk – kávés kanál)
Díszítésnek:
Menta levél (elhagyható).
- Először tedd fel a mogyorót pirulni egy száraz serpenyőben. Addig pirítsd, míg kezded az illatát érezni, és picit megbarnult.
- A karalábét szeleteld vékony karikákra, a káposzta leveleket tépkedd szét, a zellerszárat pedig vágd fel vékony csíkokra. Én szeretek különböző formákat látni a salátában.
- Rendezd el a hozzávalókat a tányérokon, vagy csak dobd be őket egy nagy tálba, attól függ, hogyan szeretnéd tálalni.
- Szórd meg mogyoróval, majd tálaláskor tedd rá az öntetet. (Én tartok otthon egy kis befőttes üveget az öntetre, mindent abba teszek, és jól összerázom. Így tuti szépen összeállnak az ízek).
Tippek:
- Ha kicsit még turbózni akarod a salátát, akkor tehetsz bele retket és almát, ezek is szépen illenek bele.
- Ha nem vagy oda a mustáros öntetért, helyettesítsd citrommal.
Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Főzni jó Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: