Minimalista konyha

Cukkinis tonhalas sárga rizs – napfény a tányéron 30 perc alatt

20150330_153821

Ha már alig várod a jó időt, ennél jobbat nem is készíthetsz! Az üdítő ízek és az élénksárga szín garantáltan feldobja majd a napot. A kurkuma nem csak színt ad, hanem kellemes citrus ízt is. Ha ezt fokozni szeretnéd, akkor adhatsz hozzá citromlevet, ezzel még frissítőbb hatást érsz el.

Ideális esetben friss alapanyagokból a legjobb, de én most is azért fordultam ehhez a recepthez, mert ezt volt a legkönnyebb a szekrény és a fagyasztó mélyéből elővarázsolnom. Tartalmas, laktató és finom így is. Ráadásul maradék rizs felhasználására is tökéletes.

Az őszinteség jegyében a tonhal nyilvánvalóan konzerv volt, a répa és cukkini pedig a fagyóból. Így legalább nem kell azon aggódnom, hogy mi mikor romlik meg. Két pici baba mellett ugyanis nem mindig tudok akkor vásárolni, mikor szeretnék. Biztos nem vagyok egyedül, de időnként a mélyhűtő a legjobb barátom.

Elkészítési idő 30 perc.

Hozzávalók 3-4 személyre:

1 bögre rizs,
2 bögre víz.

Ha nincs maradék, amit fel tudsz használni, akkor ezzel kezd, hogy megfőjön mire minden mással elkészülsz. Tedd fel hideg vízben főni egy csipet sóval. Mikor már nem látsz vizet a tetején, csak kis lyukakat, akkor zárd le, tedd rá a fedőt, és várj 5-10 percet. Én basmati rizst használok. Ha akcióban van valahol, akkor betankolok vagy fél évre belőle. Igaz hogy drágább, de sokkal jobb a minősége és kevésbé tapad. Természetesen bármilyen más rizs féle is megteszi.

1 ek olaj,20150330_153335
1 közepes hagyma felaprózva,
1 gerezd foghagyma felaprózva,
2 répa lekarikázva,
2 kis cukkini lekarikázva,
1 ek kurkuma,
1 paradicsomkonzerv (felaprózott paradicsom, nem sűrítmény),
2 tonhal konzerv, lé nélkül;
1 marék friss petrezselyem zöld, vagy 1 ek szárított,
Ízlés szerint só, bors.
(ek – evő kanál)

  1. A hagymát és répát pirítsd meg az olajon, amíg egy kis színe lesz.
  2. Add hozzá a cukkinit, és pár percig süsd, amíg kezd megpuhulni.
  3. Szórd bele a kurkumát, és forgasd át az olajban.
  4. Add hozzá a paradicsomkonzervet és a rizst (ha már megfőtt). Keverd jól össze, amíg a rizs átveszi a sárga szint.
  5. Tedd bele a tonhal konzervet (én minél nagyobb darabokban szoktam hagyni a tonhalat, jobbat mutat), a petrezselyem zöldet, és jöhet bele ízlés szerint só, bors.

20150330_154351

Jó étvágyat!

Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Főzni jó Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!