Legalábbis pici fiam szerint, aki azt sem tudta hogyan dobja el az előzőleg kikönyörgött kekszet, csak minél előbb ezt ehesse. Bejön minden alkalommal! Csak három alapanyag, és három fűszer, lehet ennél egyszerűbben?
„Dal” (kiejtése Dál) lencsefélékre utal Indiában. Minden régiónak megvan a maga jellegzetes, különböző módon elkészített lencsés étele. Én most vörös lencséből készítettem egy szuper gyors és egyszerű finomságot.
Ha nincs otthon vörös lencse, akkor sárgaborsót is használhatsz. Kicsit tovább fog tartani, de az íze hasonló lesz, mert a titok a pirított hagyma és a római kömény hozzáadásában van. Ettől függetlenül csak ajánlani tudom a vörös lencse beszerzését. Nagyon nagyon finom és egyszerű vele főzni. Lencselevesbe adaléknak tökéletes; én szinte minden curry-be is teszek egy marékkal, ezzel sűrűsítem a szószt. A római köményről pedig ódákat tudnék zengeni! Bőven lesz itt olyan recept, amibe az kell. Befektetésnek mindenképp nagyszerű.
Ha valamit még javasolnék az a basmati rizs. Tudom, sokkal drágább, mint a hagyományos; én is csak 10 kg-s akciós kiszerelésben veszem, de érdemes, mert gyorsabban elkészül, nem tapad, és minőségileg sokkal jobb. Természetesen ez nem elengedhetetlen a lenti recepthez, olyan köretet használsz, amilyet akarsz.
Elkészítési idő 30 perc.
Hozzávalók 2-3 személyre:
(Ha picik vannak a családban, akkor 4 személyre is elég)
1 nagy fej vöröshagyma,
1 bögre vörös lencse,
1 kk római kömény,
1 kk kurkuma,
ízlés szerint só,
1 bögre basmati rizs.
(kk – kávés kanál)
Tipp:
Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Főzni jó Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!