Az történt, hogy míg én bőszen blogoltam, kicsi manóm úgy döntött evés helyett összenyomkodja a kezébe akadt banánt. Csak úgy, benne a héjában, de teljesen pépes lett.
Lehet pont erre a motivációra volt szükségem, ugyanis már hónapok óta olvasgattam banános palacsintákról, de valahogy nem álltam neki. Az eredmény nagy siker lett, hetente legalább egyszer az asztalra kerül valamilyen formában.
Azért nem került bele tojás, mert csak egy volt itthon, és azt másra akartam használni. Szóval ha hozzávalók szűkében vagy, ez a recept neked szól!
Ehető bármivel, de én imádom a túrót minden mennyiségben, úgyhogy nálam ez a nyerő.
Elkészítési idő 30 perc sütéssel együtt.
Hozzávalók 12 darabra (3-4 személyes desszert):
1 nagy banán összenyomva,
1 bögre liszt,
2 kk sütőpor,
1 kk szódabikarbóna,
4 kanál cukor,
1 bögre tej,
olaj a sütéshez.
(kk – kávés kanál)
Tudom, soknak tűnik a sütőpor és szódabikarbóna, de ez amerikai stílusú palacsinta, és ha nincs benne tojás, akkor mástól kell felpuffadnia. És igen, tudom, a cukrot el lehetne hagyni, de néha jól esik az édes!
Egy tálban keverd össze a hozzávalókat, majd közepes/alacsony lángon süsd meg. Kb. 2-3 perc az egyik oldal, csak 1 perc a másik oldal. Én három darabot tudtam egyszerre sütni egy kisebb serpenyőben. Amikor beleteszed a tésztát, olyan tenyérnyi nagyságúra terítsd szét a merőkanál hátuljával. Ügyelj rá, hogy a közepén is simítsd ki a tésztát! Az első pár darab nekem nem sült meg jól, mert annyival több tészta volt a közepén. Kicsit sötétebbre kell sütni, mint a hagyományos palacsintát. Mint minden, ez is frissen a legjobb!
Cseresznyés túrókrém:
100 g krémtúró,
2 evő kanál darabos cseresznye dzsem.
(Ha befőttel helyettesíted, akkor ízlés szerit édesítsd)
Ennyi. Keverd össze, ha nem találod elég ízesnek, tegyél hozzá mézet.
Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Főzni jó Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: