Minimalista konyha

Tojás nélküli banános palacsinta – igen, tényleg!

Az történt, hogy míg én bőszen blogoltam, kicsi manóm úgy döntött evés helyett összenyomkodja a kezébe akadt banánt. Csak úgy, benne a héjában, de teljesen pépes lett.

Lehet pont erre a motivációra volt szükségem, ugyanis már hónapok óta olvasgattam banános palacsintákról, de valahogy nem álltam neki. Az eredmény nagy siker lett, hetente legalább egyszer az asztalra kerül valamilyen formában.

20150303_145946

Azért nem került bele tojás, mert csak egy volt itthon, és azt másra akartam használni. Szóval ha hozzávalók szűkében vagy, ez a recept neked szól!

Ehető bármivel, de én imádom a túrót minden mennyiségben, úgyhogy nálam ez a nyerő.

Elkészítési idő 30 perc sütéssel együtt.

Hozzávalók 12 darabra (3-4 személyes desszert): 20150303_135451

1 nagy banán összenyomva,
1 bögre liszt,
2 kk sütőpor,
1 kk szódabikarbóna,
4 kanál cukor,
1 bögre tej,
olaj a sütéshez.
(kk – kávés kanál)

Tudom, soknak tűnik a sütőpor és szódabikarbóna, de ez amerikai stílusú palacsinta, és ha nincs benne tojás, akkor mástól kell felpuffadnia. És igen, tudom, a cukrot el lehetne hagyni, de néha jól esik az édes!

20150303_135743 20150303_140133

Egy tálban keverd össze a hozzávalókat, majd közepes/alacsony lángon süsd meg. Kb. 2-3 perc az egyik oldal, csak 1 perc a másik oldal. Én három darabot tudtam egyszerre sütni egy kisebb serpenyőben. Amikor beleteszed a tésztát, olyan tenyérnyi nagyságúra terítsd szét a merőkanál hátuljával. Ügyelj rá, hogy a közepén is simítsd ki a tésztát! Az első pár darab nekem nem sült meg jól, mert annyival több tészta volt a közepén. Kicsit sötétebbre kell sütni, mint a hagyományos palacsintát. Mint minden, ez is frissen a legjobb!

Cseresznyés túrókrém: 

100 g krémtúró,
2 evő kanál darabos cseresznye dzsem.
(Ha befőttel helyettesíted, akkor ízlés szerit édesítsd)

Ennyi. Keverd össze, ha nem találod elég ízesnek, tegyél hozzá mézet.

20150303_145649

 

Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Főzni jó Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!