Itt Angliában még mindig hideg, esős napok vannak, és nincs is jobb egy lélekmelengető levesnél. Ráadásul nátha ellen is tudom ajánlani, hisz attól függően milyen fűszeresre sikerül, garantáltan kitisztítja a légutakat.
Viccen kívül, ez egy nagyon finom és tápláló vacsora vagy ebéd, ami pillanatok alatt megvan. Még pépesíteni sem muszáj. A legjobb az egész receptben, hogy minden hozzávaló akár a konyhaszekrény mélyéről is előkerülhet, tehát a fizetés előtti, „üres a hűtő” napokat is megmenti.
Soha nem szerettem az édes paradicsomlevest, vagy amit itt tejszínnel készítenek, tehát számomra egyértelmű volt, hogy a fűszeres, mediterrán ízek felé veszem az irányt. Ha azonban nem szereted az erőset, nyugodtan hagyd ki a chili paprikát – esetleg csak magozd ki, akkor enyhébb az íze.
Elkészítési idő: 15 perc.
2 személyre (nagyobb adaghoz csak a mennyiségeket kell növelni):
1 kk olaj,
2 gerezd foghagyma (vagy 1-2 kk fokhagymakrém),
1 kk szerecsendió,
1 kk paprika,
1 chili paprika felaprózva, vagy 1 kk szárított chili paprika,
1 felaprózott paradicsomkonzerv (400 ml) – nem sűrített paradicsom!,
400 ml víz,
1 kk szárított bazsalikom,
1 kk majoránna,
1 ek méz, vagy cukor is megteszi.
(kk – kávés kanál)
Én akkor nem pépesítem, ha olyan paradicsomkonzervet használok, ahol a paradicsom már meg van hámozva. Ilyenkor csak villával vagy krumplinyomóval végigmegyek a nagyobb paradicsomdarabokon.
Tipp:
Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Főzni jó Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!