Minimalista konyha

Pikáns bazsalikomos paradicsomleves 15 percben

Itt Angliában még mindig hideg, esős napok vannak, és nincs is jobb egy lélekmelengető levesnél. Ráadásul nátha ellen is tudom ajánlani, hisz attól függően milyen fűszeresre sikerül, garantáltan kitisztítja a légutakat.

Viccen kívül, ez egy nagyon finom és tápláló vacsora vagy ebéd, ami pillanatok alatt megvan. Még pépesíteni sem muszáj. A legjobb az egész receptben, hogy minden hozzávaló akár a konyhaszekrény mélyéről is előkerülhet, tehát a fizetés előtti, „üres a hűtő” napokat is megmenti.

Soha nem szerettem az édes paradicsomlevest, vagy amit itt tejszínnel készítenek, tehát számomra egyértelmű volt, hogy a fűszeres, mediterrán ízek felé veszem az irányt. Ha azonban nem szereted az erőset, nyugodtan hagyd ki a chili paprikát – esetleg csak magozd ki, akkor enyhébb az íze.

Elkészítési idő: 15 perc.

2 személyre (nagyobb adaghoz csak a mennyiségeket kell növelni): 

1 kk olaj,20150304_170507
2 gerezd foghagyma (vagy 1-2 kk fokhagymakrém),
1 kk szerecsendió,
1 kk paprika,
1 chili paprika felaprózva, vagy 1 kk szárított chili paprika,
1 felaprózott paradicsomkonzerv (400 ml) – nem sűrített paradicsom!,
400 ml víz,
1 kk szárított bazsalikom,
1 kk majoránna,
1 ek méz, vagy cukor is megteszi.
(kk – kávés kanál)

  1. Az olajon pirítsd át a foghagymát, míg az illatat kezded érezni.
  2. Dobd rá a szerecsendiót, paprikát és chili paprikát; a cukrot, ha azt használsz; keverd át párszor, majd öntsd hozzá a paradicsomkonzervet és a vizet. (csak töltsd fel az üres konzervdobozt, így már meg is van a 400 ml víz).
  3. Tedd hozzá a bazsalikomot, majoránnát, mézet, ha nem cukrot használsz.
  4. Közepes lángon főzd 5-10 percet, és kész is! Jó étvágyat!

Én akkor nem pépesítem, ha olyan paradicsomkonzervet használok, ahol a paradicsom már meg van hámozva. Ilyenkor csak villával vagy krumplinyomóval végigmegyek a nagyobb paradicsomdarabokon.

Tipp:

  • Tálalhatod foghagymás crouton-nal. ITT a recept. 
  • Megszórhatod friss bazsalikom levéllel.
  • Reszelt sajt is mehet a tetejére, vagy egy kanál krémsajt, ha gazdagabb ízt szeretnél.
  • Egy kanál pesto is kellemesen kiemeli az izét. – Én otthon készítem, ITT a recept.

    20150304_171105

Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Főzni jó Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!