Korianderes répa leves 30 percben

A feltétek sokasága biztosítja, hogy ezt a levest soha nem unod meg! Az egyik nagy kedvencem, mert a répa és a koriander tökéletes párosítás, ráadásul fantasztikusan olcsó és egyszerű elkészíteni.

Hidegen is isteni! Komolyan! Tehát ha frissítő nyári levest szeretnél, hajrá!

2 személyre (ha nagyobb adag kell csak növeld a mennyiségeket):

3 répa lekarikázva (lehet fagyasztott is),

1 közepes vörös hagyma szeletelve,

1 gerezd foghagyma felaprózva,

1 zöldség leves kocka (vagy 1 ek vegeta),

1 kk őrölt koriander,

½ kk őrölt szerecsendió,

1 kk olaj,

500 ml víz,

só, bors.

Pirítsd meg a hagymát és foghagymát az olajon, add hozzá a szerecsendiót és koriandert. Keverd át párszor, hogy a fűszerek átmelegedjenek, ezzel intenzívebbé teszed az ízüket. Öntsd fel a vízzel, add hozzá a répát és leveskockát, majd 15-20 percig forrald.

Mikor a répa megpuhult, vedd le a lángról. Várj pár percet, míg kicsit hűlik, majd konyhai robotgéppel vagy búvár mixerrel pépesítsd ízlés szerint. Öntsd vissza az edénybe, melegítsd át, ízlés szerint sózd, borsozd.

Tipp:

Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Főzni jó Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!

Címkék: , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »