A feltétek sokasága biztosítja, hogy ezt a levest soha nem unod meg! Az egyik nagy kedvencem, mert a répa és a koriander tökéletes párosítás, ráadásul fantasztikusan olcsó és egyszerű elkészíteni.
Hidegen is isteni! Komolyan! Tehát ha frissítő nyári levest szeretnél, hajrá!
2 személyre (ha nagyobb adag kell csak növeld a mennyiségeket):
3 répa lekarikázva (lehet fagyasztott is),
1 közepes vörös hagyma szeletelve,
1 gerezd foghagyma felaprózva,
1 zöldség leves kocka (vagy 1 ek vegeta),
1 kk őrölt koriander,
½ kk őrölt szerecsendió,
1 kk olaj,
500 ml víz,
só, bors.
Pirítsd meg a hagymát és foghagymát az olajon, add hozzá a szerecsendiót és koriandert. Keverd át párszor, hogy a fűszerek átmelegedjenek, ezzel intenzívebbé teszed az ízüket. Öntsd fel a vízzel, add hozzá a répát és leveskockát, majd 15-20 percig forrald.
Mikor a répa megpuhult, vedd le a lángról. Várj pár percet, míg kicsit hűlik, majd konyhai robotgéppel vagy búvár mixerrel pépesítsd ízlés szerint. Öntsd vissza az edénybe, melegítsd át, ízlés szerint sózd, borsozd.
Tipp:
- Ha olcsóbb robotgéped van (mint pl. nekem is), akkor többet kell várnod pépesítés előtt, mert a forró levestől megrepedhet a műanyag.
- Én a reggeli kávékor össze szoktam dobni a levest, és ebéd vagy vacsi előtt pépesítem.
- Tálalhatod egy kanál tejföllel vagy tejszínnel is.
- Megszórhatod koriander levéllel vagy petrezselyemmel.
- Szórhatsz tetejére pirított római köményt.
- Ideális sós muffinokkal.
- Próbáld ki pirított hagymával, vagy szalonnával!
- Vagy foghagymás crouton-nal. (Katt ide a recepthez)
Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Főzni jó Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: