A feltétek sokasága biztosítja, hogy ezt a levest soha nem unod meg! Az egyik nagy kedvencem, mert a répa és a koriander tökéletes párosítás, ráadásul fantasztikusan olcsó és egyszerű elkészíteni.
Hidegen is isteni! Komolyan! Tehát ha frissítő nyári levest szeretnél, hajrá!
2 személyre (ha nagyobb adag kell csak növeld a mennyiségeket):
3 répa lekarikázva (lehet fagyasztott is),
 1 közepes vörös hagyma szeletelve,
 1 gerezd foghagyma felaprózva,
 1 zöldség leves kocka (vagy 1 ek vegeta),
 1 kk őrölt koriander,
 ½ kk őrölt szerecsendió,
 1 kk olaj,
 500 ml víz,
 só, bors.
Pirítsd meg a hagymát és foghagymát az olajon, add hozzá a szerecsendiót és koriandert. Keverd át párszor, hogy a fűszerek átmelegedjenek, ezzel intenzívebbé teszed az ízüket. Öntsd fel a vízzel, add hozzá a répát és leveskockát, majd 15-20 percig forrald.
Mikor a répa megpuhult, vedd le a lángról. Várj pár percet, míg kicsit hűlik, majd konyhai robotgéppel vagy búvár mixerrel pépesítsd ízlés szerint. Öntsd vissza az edénybe, melegítsd át, ízlés szerint sózd, borsozd.
Tipp:
- Ha olcsóbb robotgéped van (mint pl. nekem is), akkor többet kell várnod pépesítés előtt, mert a forró levestől megrepedhet a műanyag.
 - Én a reggeli kávékor össze szoktam dobni a levest, és ebéd vagy vacsi előtt pépesítem.
 - Tálalhatod egy kanál tejföllel vagy tejszínnel is.
 - Megszórhatod koriander levéllel vagy petrezselyemmel.
 - Szórhatsz tetejére pirított római köményt.
 - Ideális sós muffinokkal.
 - Próbáld ki pirított hagymával, vagy szalonnával!
 - Vagy foghagymás crouton-nal. (Katt ide a recepthez)
 
Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Főzni jó Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!

                

		    
		    
		    
		    
		    
		    
		    
		    
		    
		    
		
        
        
        
				
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: