Foghagymás Crouton – kenyérkocka mindenhez

Villámgyors, salátába, levesbe, sőt, nasinak is kiváló. Pici manó egész délután ezt falta. Miért vennéd boltban, ha ennyire egyszerűen megvan otthon is.

Elkészítési idő: 5 perc.

4 személyes adag:

2 ek oliva olaj,

2 gerezd foghagyma,

2 szelet kenyér felkockázva.

A foghagymát aprózd fel, majd az olajjal együtt tedd bele egy kis serpenyőbe közepes lángon. Amikor már érzed a foghagyma illatát dobd hozzá a kenyérkockákat, forgasd át az olajon, és pirítsd meg őket tetszőleges színűre. Én arany barnára szeretem. Fogd fel úgy, mint a pirítóst; valaki azt szereti, ha alig van színe, mások viszont majdnem égettem fogyasztanák.

Tipp:

Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Főzni jó Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!

Címkék: , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »