Minimalista konyha

Foghagymás Crouton – kenyérkocka mindenhez

20150304_143317

Villámgyors, salátába, levesbe, sőt, nasinak is kiváló. Pici manó egész délután ezt falta. Miért vennéd boltban, ha ennyire egyszerűen megvan otthon is.

Elkészítési idő: 5 perc.

4 személyes adag:

2 ek oliva olaj,
2 gerezd foghagyma,
2 szelet kenyér felkockázva.

20150304_14264320150304_14264920150304_14273720150304_143034

A foghagymát aprózd fel, majd az olajjal együtt tedd bele egy kis serpenyőbe közepes lángon. Amikor már érzed a foghagyma illatát dobd hozzá a kenyérkockákat, forgasd át az olajon, és pirítsd meg őket tetszőleges színűre. Én arany barnára szeretem. Fogd fel úgy, mint a pirítóst; valaki azt szereti, ha alig van színe, mások viszont majdnem égettem fogyasztanák.

Tipp:

  • Crouton-ra legjobb, ha a kenyér nem friss. Kiváló módja az állott kenyér felhasználásának, amit egyébként már nem szívesen ennél meg. (Nyilvánvalóan ha friss kenyér van otthon, az is megteszi.
    20150304_162455

    Leves recepthez kattints a képre!

     

Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Főzni jó Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!