Villámgyors, salátába, levesbe, sőt, nasinak is kiváló. Pici manó egész délután ezt falta. Miért vennéd boltban, ha ennyire egyszerűen megvan otthon is.
Elkészítési idő: 5 perc.
4 személyes adag:
2 ek oliva olaj,
2 gerezd foghagyma,
2 szelet kenyér felkockázva.
A foghagymát aprózd fel, majd az olajjal együtt tedd bele egy kis serpenyőbe közepes lángon. Amikor már érzed a foghagyma illatát dobd hozzá a kenyérkockákat, forgasd át az olajon, és pirítsd meg őket tetszőleges színűre. Én arany barnára szeretem. Fogd fel úgy, mint a pirítóst; valaki azt szereti, ha alig van színe, mások viszont majdnem égettem fogyasztanák.
Tipp:
- Crouton-ra legjobb, ha a kenyér nem friss. Kiváló módja az állott kenyér felhasználásának, amit egyébként már nem szívesen ennél meg. (Nyilvánvalóan ha friss kenyér van otthon, az is megteszi.
Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Főzni jó Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: