Minimalista konyha

Bögrés energia szelet 10 perc alatt

20150213_161455

Nagyszerű édesség, eltelít, nincs benne hozzáadott cukor, tökéletes nasi kávéhoz, vagy tízóraihoz munkába, iskolába. Fillérekből megvan adagonként, ahhoz képest, hogy mennyit fizetnél érte a boltban. (nálunk Angliában 0.75 font – 318 Ft – egy fele akkora szelet, mint amilyenre én vágom. Mivel egészséges, és nincs felpumpálva műzlivel, igy prémiumot kérnek érte. Az én verzióm 0.11 fillér – 46 Ft –darabonként. Ha tudsz valahonnan ingyen diót 20150206_103729szerezni, akkor még jobb)

Hozzávalók 32 szelethez:

20×30 cm-s sütőlap vagy téglalap alakú edény + konyhai robotgép.

1 bögre magozott aszalt datolya,
1 bögre aszalt füge,
1 bögre vegyes dió  
(legjobb a hagyományos dió, vagy pecan dió, vagy kesu dió, vagy földi mogyoró; én ezeknek a keverékét szoktam venni, mert kevert törmelék diót lehet a legolcsóbban kapni az üzletben),
1 ek kókuszolaj (ek – evő kanál).

  1. Egy száraz serpenyőben pirítsd meg a mogyorót, míg az illatát kezded érezni, és kissé megbarnul. Zárd le még mielőtt túlbarnulna és öntsd át egy kis tálba, különben előfordulhat, hogy megég míg a forró serpenyő lehűlik. 

    20150206_10412420150206_104904

  2. A robotgéppel szeleteld apróra a fügét, és a mandulát, míg össze nem áll egy nagy gombóccá. Meglátod mire gondolok. De ha annál apróbbra szeretnéd, nyugodtan folytasd. Én néha teljesen péppé aprózom az egészet, attól függ mire van gusztusom. Ha végeztél, öntsd át egy nagy tálba.

    20150206_104220

  3. A robotgéppel darabold apróra a pörkölt diót. Megint csak annyira apróra, amennyire jól esik. Én szeretem, ha nagyobb darabok, de ha te teljesen simára akarod, azt is lehet. Sőt, akkor inkább eleve darált diót használj. Ha meg vagy elégedve az állagával, öntsd hozzá a gyümölcshöz.

    20150206_11103020150206_111931

  4. Add hozzá az 1 ek kókuszolajat, és alaposan gyúrd össze. Tulajdonképpen egy nagy gombócot kell alakítani, akkor kész a formázásra.

    20150206_112207

  5. Ha ezzel megvagy, akkor a 20×30 cm-s edényt béleld ki sütőpapírral (könnyebb lesz kiemelni szeleteléskor). Tedd bele a masszát, egyenletesen oszd el, és lapítsd le. Legegyszerűbb egy kanál hátulját használni erre.

    20150206_112511

  6. Tedd hűtőbe éjjelre. Másnap kiveheted, tetszés szerinti méretre szeletelheted, és kész is fogyasztásra. Hűtőben tárold, hogy a kókuszolaj szilárd maradjon. Egy- két hétig nyugodtan tartogathatod, de úgysem marad meg addig, tuti elfogy pár nap alatt.

    Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Főzni jó Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!

  7. 20150213_161242

    Fogyaszd egészséggel!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!