Pár évvel ezelőtt gyomorforgató összegeket költöttem a konyhára. Egyszóval szeretem a hasamat. Külföldön élek, olyan hozzávalókat is ki tudtam próbálni, amiről azelőtt nem is tudtam létezik. Két gyerek és jövedelmem csökkenése viszont ráébresztett milyen pazarló és felesleges szokásaim voltak. Igen, tudok nagyszerű drága, étterem minőségű ételeket az asztalra tenni, de őszintén szólva ez nem akkora kihívás, mint amilyennek tűnik. Drága hozzávalókból könnyű főzni. Főleg ha minden nap húsos étel van, ahhoz a legegyszerűbb köret is megfelel.
Hogy mi változott? Minden. Imádok maradékból főzni, es kihívásnak tekintem hogy a majdnem üres hűtőből is kihozzak valami istenit. Ehhez persze az kell, hogy a kamra tele legyen száraz és konzerv hozzávalókkal, varázsolni én sem tudok.
Számomra az a fontos, hogy ami az asztalra kerül tápláló es egészséges legyen, minél olcsóbban ki tudjam hozni és ne dobjak ki semmit.
Amit itt megtalálsz:
Tippeket, trükköket a gazdaságos konyhához, bevásárláshoz.
Gyors kajákat.
Egyszerű édességeket.
Gyerekbarát recepteket.
Kevés pepecseléssel készíthető ételeket.
Üzleti hozzávalók otthoni elkészítését.
A világkonyha befolyásait.
Salátákat minden mennyiségben.
Amit nem fogsz látni:
Méregdrága hozzávalókat. Ez nem a stake és a füstölt lazac helye.
Bonyolult, „pácold be egy héttel előtte” típusú recepteket.
Agyondíszített sütiket. – Minden elismerésem, de nekem erre véletlenül sincs időm.
Ha tetszik a bejegyzés, oszd meg és csatlakozz a Főzni jó Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: