Kínai saláta

Egyszerű és gyors saláta, ami különleges ízével garantáltan feldobja a mindennapokat.

Hozzávalók 4 személyre:

1 fej kínai kel,

6 retek,

4 újhagyma,

½ kimagozott chili paprika apróra szeletelve,

1 répa.

Öntet:

4 ek szezám mag,

2 ek cukor,

4 ek borecet,

1 ek szezámolaj,

1 ek szója szósz.

(ek – evő kanál)

Darabold fel a zöldségeket tetszés szerinti méretre. Én mindig igyekszem különböző formákra vágni őket, hogy érdekesebb legyen a saláta. Pl. a répát csíkokra.

A szezám magot pirítsd meg egy száraz serpenyőben, amíg aranybarna nem lesz. A cukrot, ecetet, szezámolajt és szója szószt keverd össze egy pohárban. Kóstold meg és ízesítsd utána. Nyugodtan adhatsz többet a szója szószból például, aszerint, hogy mennyire szereted sósan a salátát.

Kétféle képen tálalhatod. Vagy külön kiteszed az asztalra a salátát, pörkölt szezám magot és öntetet, hogy mindenki saját maga állítsa össze a salátát ízlés szerint. Vagy tálalás előtt keverj össze mindent egy nagy tálban. Ha ez utóbbit választod, akkor az ízek jobban összeérnek, de a barnás öntet miatt kicsit veszít majd színéből a saláta.

Ha hússal szeretnéd, akkor csíkokra vágott csirke mellet pácolj be 4 gerezd foghagymával, 2 ek szója szósszal és 1 ek szezámolajjal. Kevés olajon süsd ki. Az ízek tökéletesen passzolnak a salátához.

Jó étvágyat!

Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Főzni jó Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »