Minimalista konyha

Kínai saláta

20150121_144102

Egyszerű és gyors saláta, ami különleges ízével garantáltan feldobja a mindennapokat.

Hozzávalók 4 személyre:

1 fej kínai kel,
6 retek,
4 újhagyma,
½ kimagozott chili paprika apróra szeletelve,
1 répa.

Öntet:
4 ek szezám mag,
2 ek cukor,
4 ek borecet,
1 ek szezámolaj,
1 ek szója szósz.
(ek – evő kanál)

Darabold fel a zöldségeket tetszés szerinti méretre. Én mindig igyekszem különböző formákra vágni őket, hogy érdekesebb legyen a saláta. Pl. a répát csíkokra.

20150121_151653

A szezám magot pirítsd meg egy száraz serpenyőben, amíg aranybarna nem lesz. A cukrot, ecetet, szezámolajt és szója szószt keverd össze egy pohárban. Kóstold meg és ízesítsd utána. Nyugodtan adhatsz többet a szója szószból például, aszerint, hogy mennyire szereted sósan a salátát.

Kétféle képen tálalhatod. Vagy külön kiteszed az asztalra a salátát, pörkölt szezám magot és öntetet, hogy mindenki saját maga állítsa össze a salátát ízlés szerint. Vagy tálalás előtt keverj össze mindent egy nagy tálban. Ha ez utóbbit választod, akkor az ízek jobban összeérnek, de a barnás öntet miatt kicsit veszít majd színéből a saláta.

Ha hússal szeretnéd, akkor csíkokra vágott csirke mellet pácolj be 4 gerezd foghagymával, 2 ek szója szósszal és 1 ek szezámolajjal. Kevés olajon süsd ki. Az ízek tökéletesen passzolnak a salátához.

Jó étvágyat!

20150121_153421

 

Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Főzni jó Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!