Egyszerű és gyors saláta, ami különleges ízével garantáltan feldobja a mindennapokat.
Hozzávalók 4 személyre:
1 fej kínai kel,
6 retek,
4 újhagyma,
½ kimagozott chili paprika apróra szeletelve,
1 répa.
Öntet:
4 ek szezám mag,
2 ek cukor,
4 ek borecet,
1 ek szezámolaj,
1 ek szója szósz.
(ek – evő kanál)
Darabold fel a zöldségeket tetszés szerinti méretre. Én mindig igyekszem különböző formákra vágni őket, hogy érdekesebb legyen a saláta. Pl. a répát csíkokra.
A szezám magot pirítsd meg egy száraz serpenyőben, amíg aranybarna nem lesz. A cukrot, ecetet, szezámolajt és szója szószt keverd össze egy pohárban. Kóstold meg és ízesítsd utána. Nyugodtan adhatsz többet a szója szószból például, aszerint, hogy mennyire szereted sósan a salátát.
Kétféle képen tálalhatod. Vagy külön kiteszed az asztalra a salátát, pörkölt szezám magot és öntetet, hogy mindenki saját maga állítsa össze a salátát ízlés szerint. Vagy tálalás előtt keverj össze mindent egy nagy tálban. Ha ez utóbbit választod, akkor az ízek jobban összeérnek, de a barnás öntet miatt kicsit veszít majd színéből a saláta.
Ha hússal szeretnéd, akkor csíkokra vágott csirke mellet pácolj be 4 gerezd foghagymával, 2 ek szója szósszal és 1 ek szezámolajjal. Kevés olajon süsd ki. Az ízek tökéletesen passzolnak a salátához.
Jó étvágyat!
Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Főzni jó Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!
Kommentek