30 perces kókusztejes karfiol krémleves

Ha valami újra vágysz, nagyon finom, könnyű es gyors elkészíteni.

6 személyre:

Íz alapnak:

2 ek olíva olaj,

2 közepes vöröshagyma felkockázva,

1 babérlevél,

1 1/4 kk őrölt római kömény,

1 kk só,

2 kk kurkuma,

1/2 kk őrölt koriander mag,

csipet bors,

csipet kimagozott chili paprika,

4 gerezd foghagyma felaprózva.

(ek – evő kanál, kk – kávés kanál)

Tápértéknek:

2 zöldség leves kocka,

1,2 l víz,

1 nagy fej karfiol, egyenletes darabokra szeletelve.

Végére:

250 ml kókusztej,

friss kapor díszítésnek.

Egy nagy leveses fazékban közepes lángon párold üvegesre a hagymát az olajon (kb. 5 perc). Add hozzá a többi „íz alapozót” és par percig kevergesd a forró olajon, míg a foghagyma illatát nem érzed. Ezzel fokozod a fűszerek aromáját.

Add hozzá a vizet, leves kockát és karfiolt. Magas lángon forrald fel, majd közepes langon fedő alatt főzd tovább, amíg a karfiol megpuhul. Kb. 10 perc, ha elég apróra daraboltad, en olyan 2-3 centisre szoktam.

Ezután vedd le a levest a lángról es óvatosan öntsd át a turmix gépbe. Magas fokozaton turmixold, amíg teljesen sima nem lesz. Előtte vedd ki a babérlevelet. Ha még nem próbáltál forró levest turmixolni, akkor a biztonság kedvéért várj, míg a leves kihűlik egy kicsit. Én első alkalommal teljesen tönkretettem a mixert, elpattant a hőtől. Nem mindegyik bírja a strapát.

A sima levest öntsd vissza a serpenyőbe, add hozzá a kókusztejet, es melegítsd át. Ügyelj rá, hogy ne forrjon fel, mert nem tesz jót a kókusztejnek.

Ízlés szerint friss kaporral talajuk.

Tippek:

 Forrás

 Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Főzni jó Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »